Gounongbe knalt Westerlo naar eerste zege in twee(!) maand
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Westerlo

Gounongbe trapt Westerlo voorbij een sterk gestart Charleroi

Het is Westerlo dan toch gelukt, de jongens uit de Kempen behaalden tegen Charleroi hun derde zege van het seizoen, de eerste in twee maand tijd. Een kopbal en een strafschop van Gounongbe wisten de openingstreffer van Dessoleil uit.

In Westerlo moest de thuisploeg onder leiding van Bob Peeters dringend op zoek naar punten. Onderin begon het toch iets te precair te worden voor de Parel van de Kempen. Met bezoekers Charleroi diende zich alvast een lastige klant aan in het Kuipje.

Snelle Dessoleil

De Carolo’s zetten dat meteen kracht bij door al in de zesde minuut de 0-1 binnen te prikken. De uitstekende voorzet was van Tainmont, de precieze kopbal getekend: Dorian Dessoleil. Charleroi begon drie versnellingen sneller dan Westerlo aan de partij en kwam verdiend op voorsprong.

Na de zwakke start herpakte Westerlo zich, maar intussen had Ndongala ook al op de lat geknald. Westerlo knalde in de rest van die eerste helft maar liefst negen keer naar doel, maar raakte maar één keer het kader. De kopbal van Gounongbe op hoekschop van Molenberghs was wel meteen bingo.

Rusten bij een 1-1 stand dus. Na de koffie herkenden we Charleroi haast niet meer. De ballen gingen alle richtingen uit en Westerlo nam het commando over. De jarige Benji De Ceulaer kopte een bal van Cools nog over doel en ontnam zijn ploegmaat zo een belangrijke goal.

Reddende engel: Gounongbe. Schlemiel: Dessoleil

Gelukkig voor de thuisploeg was die deviatie niet resultaatbepalend. Maxime Annys ging randje zestien tegen de vlakte en Gounongbe zette de strafschop om. Boosdoener Dessoleil ging zo van held naar schlemiel.

Westerlo hield de voorsprong wonderwel vast en boekte zo de eerste zege sinds de verrassende 1-2 op bezoek bij Standard midden oktober. Met de derde driepunter van het seizoen houden de kempenzonen de hoop op de redding levend. Charleroi breit een vervolg aan het wisselvallige seizoen.