Racing Genk laat zich door evacuatiesignaal in nesten werken bij Charleroi
Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Charleroi

Racing Genk bekomt niet van wedstrijdonderbreking

Sporting Charleroi heeft de strijd voor PO1 helemaal opengegooid. In een belangrijke confrontatie met Racing Genk domineerden de Limburgers lange tijd, tot een alarmsysteem de wedstrijd overhoop gooide.

Aan ingrediënten om de wedstrijd snel richting kookpunt te brengen geen gebrek. De terugkeer van Sébastien Dewaest en Neeskens Kebano hitste het thuispubliek danig op, dat met een gepaste tifo antwoordde. (lees meer)

Vurige openingsfase

De Genkse centrumverdediger werd voortdurend op de korrel genomen in de beginminuten en liet zich van de wijs brengen. De eerste gele kaart na een fout op David Pollet was het logische gevolg.

Na de vurige openingsfase namen de bezoekers het heft in handen. Alejandro Pozuelo stak het leer met héél veel finesse tot bij Sandy Walsh die furieus uithaalde. Nicolas Penneteau redde subliem.

Evacuatiesysteem kantelt de match

De blauwhemden verdienden een voorsprong aan de rust, want niet viel later trof Wilfred Ndidi met een plaatsbal de lat. De thuisploeg liet zich in het slot van de eerste helft nog even zien, maar de 0-0 bleef op het bord staan.

Na de pauze gingen de Genkenaars verder op hun elan, tot ze zich door een evacuatiesysteem uit hun lood lieten slaan. Ref Erik Lambrechts legde de wedstrijd stil, het publiek maakte net als ons aanstalte om het Stade du Pays te verlaten.

Loos alarm bleek niet veel later, maar de troepen van Peter Maes verloren de pedalen. Pollet zocht goed de diepte en prikte de 1-0 in doel. Charleroi was nu los en Genk kon niet meer reageren. Ook niet in de zes minuten extra tijd. Door de zege wipt Sporting Charleroi over KRC Genk naar plek 6.