Lokeren heeft revanche op Waasland-Beveren beet na spectaculaire ommekeer op de Freethiel
Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Beveren

Sporting Lokeren pakt uit met spectaculaire ommekeer en wint derby van Waasland-Beveren

Sporting Lokeren is weer voor een tijdje de ploeg van het Waasland. De ploeg van Georges Leekens heeft zijn revanche beet voor de nederlaag uit de heenronde, en op wat voor een manier... Patosi, Overmeire en Coelho wisten na rust een 2-0-achterstand uit in een spectaculaire ommekeer.

Stijn Vreven maakte het iedereen makkelijk. De trainer van Waasland-Beveren opteerde voor dezelfde elf namen als vorige week op het veld van Moeskroen. Bij Lokeren twee wijzigingen: Harbaoui en Overmeire kwamen in de ploeg ten koste van Bolbat en Ninaj.

Lokeren wilde de wedstrijd in handen nemen, maar de bezoekers werden al snel teruggedrongen door een veel enthousiaster Waasland-Beveren. Rond het kwartier wisten de jongens van Vreven dat enthousiasme om te zetten in een doelpunt.

Waasland-Beveren duwt Lokeren in de touwen

Eerst kopte Gano van dichtbij de 1-0 tegen de touwen en amper enkele minuten later verdubbelde Milosevic de voorsprong al. Bij Lokeren hadden ze heel veel moeite om een hoekschop weg te werken en uiteindelijk trapte Milosevic het leer propertjes tegen de touwen.

Harbaoui wilde Lokeren graag opnieuw in de match helpen, maar de Tunesiër wilde net iets té graag. Hij ging twee keer zijn kans van ver, maar scoren deden de bezoekers niet meer voor de pauze. Beide partijen trokken met een 2-0-tussenstand naar de kleedkamers.

Maar op 'Boxing Day' vecht Lokeren terug

Na de koffie kwamen beide ploegen met heel verschillende intenties uit de kleedkamer. Waasland-Beveren kroop terug op de eigen helft en liet Lokeren hoe langer hoe meer komen. Of het de bedoeling was van Vreven? Dat weten we niet, maar de thuisploeg riep wel de problemen over zich heen.

Vlak voor het uur klom Lokeren, dat tot dan weinig kansen creëerde, plots toch op voorsprong. Patosi knalde de bal van dichtbij binnen en geen tien minuten later stond het zelfs gelijk. Overmeire bediende Coelho, maar aangezien de Braziliaan faalde, trapte Overmeire de bal zelf maar over de lijn: 2-2.

Het Waasland-Beveren uit de tweede helft leek in de verste verte niet meer op dat uit de eerste helft en daar profiteerden de bezoekers optimaal van. Lokeren duwde door en het was Coelho die zijn ploeg op voorsprong bracht. Erg zuur voor de thuisploeg, die vlak daarvoor op de paal trapte via Myny.

Lokeren al vijf wedstrijden ongeslagen

Waasland-Beveren probeerde nog een slotoffensief in elkaar te boksen, maar ondanks enkele hete standjes voor de kooi van Verhulst bleef Lokeren toch overeind. En zo heeft Lokeren zijn revanche beet voor de nederlaag uit de heenronde. Én de ploeg van Leekens is ondertussen al vijf wedstrijden ongeslagen.