Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Kums knalt Gent voorbij Club in zinderende topper
Sander De Graeve Cédric De Volder
Sander De Graeve en Cédric De Volder vanuit Gent

Reddingen van Butelle én Cools zorgen voor uitstekende uitgangspositie voor Blauwzwart

AA Gent heeft de reeks overwinningen tegen Club Brugge kunnen verderzetten, maar de Bruggelingen sleepten met tien man een goeie uitgangspositie uit de brand. Over de actie van Cools zal nog nagekaart worden.

De Slag om Vlaanderen begon meteen op het scherpst van de snee. AA Gent viel aan, Club Brugge dook de loopgraven in. Mitrovic kopte de eerste grote kans naar de grond, Butelle toonde het gelijk van de Brugse scouting met een puike redding.

Cools in de leer bij Butelle

Op het scherpst van de snee, dat mag je letterlijk nemen. Er werd potig geduelleerd en de verenigde strijdmachten haalden niet met 22 de rust. Bij een tweede kans voor Gent leek Kums te gaan scoren, maar Cools pakte uit met een ‘Suarezke’. Hij haalde het leer als een volleerde keeper uit het doel. Rood en penalty.

Kums ging achter de bal staan, maar miste zijn eerste strafschop van het seizoen. Butelle schudde een goeie save uit zijn handschoenen. De doelman stond al aan zijn kleine rechthoek, maar de extra assistent achter het doel had zijn functiebeschrijving niet volledig gelezen. Geen herneming.

Club eindigde de helft nog met drie gele kaarten, maar kwam wél op voorsprong in het hol van de leeuw. Refaelov vond Diaby en die prikte genadeloos binnen. Met tien man een vrije trap mooi uitspelen, faut le faire. Aan de rust bleef het bij die 0-1.

Gent duwde na de rust door, maar het duurde tot Nielsen nog eens richting zestien trok dat de thuisploeg écht gevaarlijk werd. De Deen knalde, Dejaegere tikte het schot voorbij Butelle in doel. 1-1 en opnieuw meer animo in het stadion. Butelle hebben we al zo’n drie keer vernoemd en als iemand de trofee ‘man van de match’ verdiende, was hij het wel.

Bij een zwevende volley van Asare mocht hij zich alweer tonen, aan de overkant moest Sels een knal over de grond van Izquierdo uit zijn netten houden. Helemaal op het eind zorgde Kums nog voor de zege én kon er ook een derde goal vallen. Club scoorde een belangrijke uitgoal, wij kijken al uit naar de terugmatch.