KV Mechelen geeft winst tegen Genk uit handen in slotfase
Robby Morren
Robby Morren vanuit Mechelen

KV Mechelen laat de winst liggen tegen Genk

KV Mechelen heeft de overwinning in het slot van de wedstrijd alsnog uit handen gegeven tegen Racing Genk. De Maneblussers hadden 3-0 voor moeten staan, maar twee minuten voor affluiten kopte Kabasele de gelijkmaker tegen de touwen.

Bij KRC Genk was Tshimanga geschorst en dus mocht Hamalainen – die te horen kreeg dat hij andere oorden mag opzoeken – aan de partij beginnen. Bailey kreeg rust en dus bezetten Buffel en Kebano de flanken. Bij KV Mechelen slechts één wijziging: Claes nam de plaats in van Wolski.

Beide ploegen konden de drie punten heel goed gebruiken en gingen met open vizier op zoek naar een goal. Leuk voor de toeschouwers die naar een wedstrijd keken die heel goed op en neer ging. Beide teams versierden enkele corners en hadden mogelijkheden om op voorsprong te klimmen.

Hoewel Genk heel wat tijd doorbracht op de Mechelse helft, waren de grootste mogelijkheden toch voor de Maneblussers. De Petter, Hanni en Matthys stuitten allemaal op een sterke Bizot. “We moeten Bizot vertrouwen geven”, stelde Maes en de Nederlandse goalie bewees het gelijk van de coach. De Limburgers voetbalden goed tot aan de zone van de waarheid.

De peptalk van Jankovic tijdens de pauze moet inspirerend gewerkt hebben want de Maneblussers walsten over Genk. De Petter kreeg ruimschoots de tijd om een hoek uit te kiezen en knikte het leer al na 2 minuten tegen de touwen.

Dubbele wissel

Mechelen bleef het Limburgse doel belegeren en bij Genk liep het voor geen meter meer. Peter Maes greep in met een dubbele wissel: Buyens en de Camargo moesten het tij keren, Malinovskyi en Karelis werden naar de kant gehaald.

Veel zoden bracht het niet aan de dijk. Integendeel, het was de thuisploeg die nog het dichtst bij een treffer kwam. Hanni zag zijn schot werkelijk centimeters naast de kooi van Bizot rollen en Bizot redde een kopbal van Veselinovic met de voet.

In plaats van 3-0 bleef de krappe 1-0 op het bord staan. In het absolute slot van de partij kregen de troepen van Jankovic dan toch nog het spreekwoordelijke deksel op de neus toen Kabasele de gelijkmaker voorbij Gillet kopte. (1-1)

KV Mechelen had moeten winnen, maar stuitte t e vaak op een sterke Bizot. Genk mag blij zijn met dit punt, maar de vraag is of dit voldoende zal zijn in de strijd om play-off 1.