Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Nou Camp Barcelona
9-koppig Atlético, mét Carrasco, gaat strijdend ten onder tegen Barcelona
Timothy Collard

FC Barcelona haalt het van 9-koppig Atlético Madrid, waar Yannick Carrasco 90 minuten speelt

Wie doet FC Barcelona wat in de Primera Division? Atlético Madrid verweerde zich zaterdagnamiddag serieus, maar uiteindelijk moest de ploeg van Diego Simeone – die met 9 spelers eindigde – zich toch gewonnen geven tegen Lionel Messi en co.

Nochtans zag het er na amper tien minuten spelen bijzonder goed uit voor Atlético. Koke bracht de bezoekers op voorsprong met een plaatsbal van in de grote rechthoek. Barça aangeslagen? Neen, dat niet.

De Blaugrana namen de wedstrijd in handen en vlak voor de pauze stond Barça zelfs al aan de leiding. Van al even dichtbij als Koke trok Messi eerst de bordjes in evenwicht, waarna Suarez doelman Oblak te grazen nam met een laag schot door de benen: 2-1 en scheve situatie rechtgetrokken dus.

Twee keer rood voor Atlético

En vanaf dan zat het allemaal mee voor Barcelona. Filipe Luis pakte een minuut voor de pauze rood omdat hij met een gestrekt been inging op de knie van Messi, terwijl Godin rond het uur tegen zijn tweede gele kaart aanliep.

Atlético – met Carrasco 90 minuten tussen de lijnen – moest de wedstrijd met negen uitspelen, maar hield de 2-1 wel staande. Al pakte Barça zonder al te veel problemen de drie punten en loopt het verder uit in de stand.