Datum: 31/01/2016 14:30
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Diaz Arena
KV Oostende geeft 2-0 uit handen en moet na doelpuntenfestival tevreden zijn met punt
Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Oostende

KV Oostende geeft 2-0-voorsprong uit handen tegen Moeskroen en moet na doelpuntenfestival vrede nemen met punt

KV Oostende wacht nog steeds op zijn eerste zege van 2016. De spelers van Yves Vanderhaeghe gaven tegen een stug Moeskroen een 2-0-voorsprong uit handen, klommen opnieuw op voorsprong, maar gaven de zege daarna alsnog uit handen. Na een doelpuntenfestival werd het uiteindelijk 3-3.

Yves Vanderhaeghe gaf grotendeels het vertrouwen aan de ploeg die vorige week 3-3 gelijkspeelde tegen Waasland-Beveren, op één naam na: Akpala verdween naar de bank, Cyriac speelde in de punt van de aanval. Glen De Boeck dropte met Mulic én Viola twee wintertransfers in de ploeg.

De bezoekers waren niet bepaald met aanvallende intenties naar het Albertpark afgezakt, dat was onmiddellijk duidelijk. Oostende trok zich daar echter weinig van aan, en na amper twee minuten had Musona de openingstreffer al aan de voet. Doelman Vagner was echter bij de pinken en voorkwam een vroege achterstand.

Delferière geeft Coucke laat verjaardagscadeau

KVO zette Moeskroen meer en meer onder druk, maar écht grote kansen leverde dat nauwelijks op. Vlak voor het halfuur trapte Musona raak, maar de aanvaller bevond zich volgens de vlaggenman van scheidsrechter Delferière in buitenspelpositie. Geen feestje dus in het Albertpark.

Op slag van rust mochten de thuisfans dan toch nog juichen. Na een licht contact – was er überhaupt wel contact? – tussen Musona en Vagner legde Delferière de bal op de stip. Een laat verjaardagscadeau voor voorzitter Marc Coucke, die eerder deze week 51 werd. Cyriact nam het geschnk in dank aan en zette de 1-0-ruststand op het scorebord.

Meteen na rust 2-0, maar Moeskroen knokt terug

Kort na de pauze leek Oostende de wedstrijd al in een definitieve plooi te leggen. Canesin bood Musona de 2-0 op een presenteerblaadje aan, en de aanvaller liet de kans niet liggen. Boeken dicht voor Moeskroen? Think again.

De bezoekers raapten al hun moed bij elkaar en trokken de scheve situatie in een mum van tijd recht. Eerst kopte Dussenne de aansluitingstreffer tegen de touwen bij een hoekschop en even later – na een korte corner ditmaal – trapte Viola zelfs de gelijkmaker binnen: 2-2 en alles te herdoen voor de Kustploeg.

Kanonskogel Lukaku, maar opnieuw koude douche

Vanderhaeghe gooide met Akpala een frisse spits in de strijd, maar dat leverde bitter weinig op. Ondertussen kroonde Wout Van Aert zich in Zolder tot wereldkampioen veldrijden, maar in het Albertpark was er nog bitter weinig te zien.

Tot iets minder dan tien minuten voor tijd dan toch: Musona legde het leer keurig opzij en de aanstormende Lukaku vlamde de bal tegen de touwen: 3-2 en zo leek Oostende eindelijk weer aan te knopen met een zege.

Al kwam daar toch nog verandering in toen Markovic een voorzet van Badri voorbij Ovono over de lijn trapte: 3-3 en opnieuw puntenverlies voor Oostende. Het blijft vierde, Moeskroen klimt naar de voorlaatste plaats in de stand.