Stadion: Luminus Arena
Genk veegt Waasland-Beveren van de mat en doet gouden zaak
Robby Morren

Genk wint met overtuigende 6-1 cijfers tegen Waasland-Beveren

KRC Genk heeft een gouden zaak gedaan met het oog op play-off 1. De jongens van Peter Maes boekten een overtuigende overwinning tegen een mak Waasland-Beveren nadat concurrenten Zulte Waregem en Charleroi kostbare punten lieten liggen.

Bij Genk nam Pozuelo zijn plaats opnieuw in na schorsing, Kumordzi verhuisde naar de bank. Bij Waasland-Beveren voerde Stijn Vreven drie wijzigingen door: Moulin, Vanzo en Milosevic kregen een basisstek.

Al na 9 minuten weerklonk de Sirtaki door de luidsprekers in de Cristal Arena. Karelis had net zijn tweede goal in Genkse loondienst gescoord. En wat voor één, een echte beauty die deed denken aan zijn treffer tegen Zulte Waregem. Hamalainen leverde de voorzet, de Griek verschalkte Henkinet met een halve omhaal.

De Limburgers op rozen, zo leek het maar minder dan 10 minuten later werd er opnieuw te laks verdedigd. Hamalain en Kabasele lieten te veel ruimte in de zestien, Gano profiteerde. Hij twijfelde niet en scoorde zijn tiende van het seizoen. (1-1)

Vijf dolle minuten

De thuisploeg stelde in enkele minuten orde op zaken. De bal ging op de stip nadat Buatu aan Karelis ging hangen. Kebano trapte de strafschop loepzuiver binnen. Amper een minuut later etaleerde Bailey zijn klasse. Hij kreeg even ruimte en knalde het leer enig mooi in de verste hoek voorbij Henkinet. Karelis sloot de vijf dolle minuten af met zijn tweede van de avond op  voorzet van Buffel. Hier noteren we de prima opening van Ndidi. (4-1)

Vijf doelpunten op een halfuurtje, en het hadden er nog meer kunnen zijn want tal van Genkse pogingen gingen centimeters naast. De troepen van Stijn Vreven moesten lijdzaam ondergaan, al troffen zij ook nog een keer de lat na een knal van Moulin.

We zijn blij dat we de donderpreek van Vreven tijdens de pauze niet moesten bijwonen. Hij bracht Maric, maar veel loste dat niet op. Waasland-Beveren moest ondergaan en Genk bleef de kansen opstapelen. Bailey had moeten scoren, Karelis mikte op de paal.

Toch ging het doelpuntenfestival verder. Buffel maakte er op aangeven van Pozuelo 5-1 van, Kabasele zorgde voor de 6-1. Genk komt zo als winnaar van het weekend uit de bus in de spannende strijd om een plek in play-off 1. Bij de Waaslanders moet men zich stilaan toch zorgen beginnen maken en hopen dat Westerlo geen punten pakt op zondag.