Stadion: Freethiel

Gano kan Waasland-Beveren geen driepunter schenken tegen Mechelen

Yorick Vande Plas

Waasland-Beveren nam het op de voorlaatste speeldag thuis op tegen KV Mechelen. Een aangename match die goed op en af ging, maar waarin niet gescoord kon worden.

De wedstrijd startte met veel kansen voor beide ploegen. Na pogingen van Siebe Schrijvers en Nicolas Verdier was het vooral Zinho Gano, topschutter van de Waaslanders, die dé kans op de openingstreffer miste voor een open doel. Bij Mechelen kopte Mats Rits de grootste kans op de paal.

Kort voor de rust was Schrijvers weer dreigend, maar een sterke Gillet had een goeie parade in huis om de bal uit het doel te houden. De doelman zorgde zo voor dat de 0-0 op het bord bleef bij de rust.

Gano kon maar niet scoren

KV Mechelen kwam het scherpst uit de kleedkamers. Na vijf minuten ging Henkinet in de fout op een lange bal van Hanni. Claes kon voor een leeg doel uithalen, maar hij trapte op ploegmaat Paulussen.

Bij Waasland-Beveren kwam Gano oog in oog met Gillet na een lange bal van aanvoerder Moulin, maar de spits werkte te zwak af. Ruim tien minuten voor het einde kwam hij dan weer net te kort om een voorzet van Nabab binnen te tikken. Zo bleef het bij een scoreloos gelijkspel tussen twee ploegen uit play-off 2.