Efficiënt Lokeren haalt het van Charleroi dankzij heerlijke goal van Harbaoui
Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Lokeren

Sporting Lokeren wint met het kleinste verschil van Sporting Charleroi dankzij Hamdi Harbaoui

Sporting Lokeren heeft zijn start in play-off 2 niet gemist. De Waaslanders hielden zaterdagavond de drie punten thuis tegen de bezoekers uit Charleroi. Lokeren had aan een doelpunt van Hamdi Harbaoui op slag van rust genoeg om de zege te pakken.

Georges Leekens opteerde - bij afwezigheid van Persoons en Ngolok - voor zijn sterkst mogelijke elf. Dat wil zeggen met Terki naast Overmeire op het middenveld. Felice Mazzu moest het doen zonder de geschorste Ndongala. Zijn vervanger luisterde naar de naam Mata.

Eerste kansjes voor Charleroi

Voor de wedstrijd brachten ook de aanwezigen op Daknam hulde aan de slachtoffers van de aanslagen in Brussel. Het was 60 seconden muisstil vooraleer de eerste bal mocht rollen van scheidsrechter Boucaut. Vanaf het eerste fluitsignaal waren de intenties van beide ploegen overigens erg duidelijk. Lokeren liet het initiatief aan Charleroi en de bezoekers lieten de bal ook goed rondgaan. In de aanvangsfase was het nog wat zoeken en aftasten, maar Charleroi tekende al gauw voor de eerste kansjes.

Diandy is niet Perbet

Perbet en Saglik gingen hun kans, maar hun vizier stond duidelijk nog niet op scherp. Niet veel later kreeg Diandy de beste kans uit de eerste helft. De Senegalees werd prima in het straatje gestuurd, maar besloot pal op de goed uitgekomen Verhulst.

Op slag van rust en werkelijk uit het niets was het plots toch raak voor… Lokeren. Harbaoui mocht alleen af op Penneteau en bewees dat hij nog steeds een afwerker pur sang is. De Tunesiër stiftte het leer heerlijk over de Charleroi-doelman en zo mocht de thuisploeg met een nipte voorsprong naar de kleedkamer.

Eigenlijk deed de eerste helft tussen Lokeren en Charleroi ons een beetje aan de koers denken. Het zou het scenario in de Ronde van Vlaanderen van morgen (zondag, nvdr.) kunnen zijn: in het begin veel goede wil en enkele schuchtere pogingen om de tegenstand achter te laten, maar als dat lukt - of niet in dit geval - uiteindelijk een lang deel waarin weinig te beleven valt. Maar na de ontsnapping (lees: de rust) wordt het meestal wel interessanter. Toch?

Charleroi duwt Lokeren terug...

Charleroi kwam alleszins gretig uit de kleedkamer. Vastbesloten om wel snel even die gelijkmaker voorbij Verhulst te trappen en wie weet zelfs meer dan dat. Één probleem voor de Zebra's: Lokeren bleef ondanks de vele aanvalsgolven van Charleroi zonder al te veel problemen overeind. Verhulst moest hier en daar eens tussenkomen en voor het overige ontbrak het de bezoekers aan dat tikkeltje geluk om tot scoren te komen.

En ondertussen probeerde Lokeren af en toe eens gevaarlijk uit te breken. Terki en Coelho in mindere mate, maar vooral Patosi kon Penneteau eens aan het werk zetten. De Zuid-Afrikaan testte de vuisten van de Charleroi-goalie, maar die waren duidelijk goed opgewarmd. De wedstrijd kabbelde rustig verder en aan de tussenstand op het scorebord veranderde niets: 1-0.

... Maar een slotoffensief? Niet gezien!

Charleroi wilde wel nog iets forceren in de slotfase, maar van een slotoffensief was eigenlijk nooit sprake. Verhulst moest luttele minuten voor tijd wel nog eens de meubelen redden toen Pollet hem van dichtbij op de proef stelde, maar uiteindelijk bleef Lokeren overeind. En zo is het - ietwat verrassend - Lokeren en niet Charleroi dat een prima start neemt in play-off 2.