Stadion: Freethiel
Schrijvers knalt Waasland-Beveren eindelijk nog eens naar de overwinning
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Beveren

Waasland-Beveren pakt na zes wedstrijden zonder driepunter eindelijk nog eens de zege

Bij Waasland-Beveren konden ze na zes matchen eindelijk nog eens juichen. Siebe Schrijvers zorgde met een knappe goal voor de 1-0 al na zeven minuten. Daarna zwegen de kanonnen.

Op Waasland-Beveren begonnen beide teams aan de wedstrijd die er eigenlijk niet meer toe deed. Moeskroen kon eventueel KVK en Standard nog bedreigen, maar vroeg geen Europese licentie aan. Waasland-Beveren kon nog maar één punt sprokkelen uit de vorige vier partijen.

Duur balverlies Dingome

Toch begon de thuisploeg goed aan de confrontatie op de Freethiel. Vagner was in het begin zeker de meest drukbezette doelman na pogingen van Vanzo, Schrijvers en Milosevic. De verdediging van Moeskroen stond niet echt secuur te acteren en rond minuut zeven was het bingo voor de thuisploeg.

Dingome ging een hakje proberen in de middencirkel en Langil kon uitbreken. Na de poging van Milosevic op de paal legde Vanzo heerlijk terug op Schrijvers die voor het eerst sinds februari nog eens kon scoren voor de Leeuwen.

Small Ball

Waasland-Beveren stond trouwens met heel wat lichtvoetige spelers aan de aftrap. ‘Small ball’, noemen ze dat in de NBA. Met Schrijvers, Langil, Milosevic, Vanzo en M’Sila stond heel wat technisch vernuft op het veld.

Boomlange targetspits Zinho Gano moest immers afhaken met migraine. Bij de bezoekers kregen we de combinatie Markovic-Scepovic aan het werk, maar veel potten konden die niet breken. Goblet moest wel tussenbeide komen op goeie knallen van Tirpan, Michel en Dingome en zo haalde Waasland-Beveren de rust met een voorsprong.

Congé

Waar voor de rust Floriano Vanzo er erg veel zin in had, werd hij na de koffie bijgestaan door Langil en Milosevic, die heel wat mooie acties op de mat legden. Gescoord werd er uiteindelijk niet meer, de helft van het publiek zat op de smartphone toch Antwerp-Eupen in de gaten te houden.

Met de 1-0 hebben beide ploegen wat ze willen. Waasland-Beveren kon het seizoen thuis afsluiten met een zege, Moeskroen mag na volgende week nu écht op verlof. Ook voor Ibou werd het een leuke match, hij kon na erg lang blessureleed (sinds september) eindelijk zijn wederoptreden vieren in het slot.