Speeldag: Halve Finales (T)
Stadion: Anfield Road
Uitmuntend Liverpool plaatst zich voor finale Europa League

Liverpool is te sterk voor Villareal en gaat naar finale Europa League

Liverpool heeft zich gekwalificeerd voor de finale van de Europa League. Op Anfield Road was Liverpool een pak sterker dan de bezoekers uit Villareal. Met een 3-0 zege wisten Mignolet en co de 1-0 nederlaag uit de heenwedstrijd uit.

Jürgen Klopp had in zijn basiself geen plek voor Christian Benteke. De aanvaller mocht enkele minuten voor tijd toch nog invallen. Simon Mignolet kreeg wél het vertrouwen van zijn coach. De intenties van Liverpool werden al vrij vroeg duidelijk in de wedstrijd: snel op zoek gaan naar een doelpunt.

The Reds belegerden het Spaanse doel voor de pauze en werden al snel beloond. Daniel Sturridge miste nog ongelukkig, maar Soriano zette Liverpool op voorsprong met een eigen doelpunt. Villareal kon daar weinig tegenover zetten, maar Mignolet stond toch eens goed paraat.

Villareal-defensie ziet af

De ruststand was 1-0, maar Liverpool wilde meer. En dat kreeg het ook. Sturridge, Firmino en co waren een constante gesel voor de Spaanse verdediging. Twintig minuten na de pauze zette Sturridge zijn ploeg op rozen met de 2-0 en tien minuten voor tijd besliste Lallana de match, 3-0.

En zo heeft Liverpool zich al bij al heel vlot geplaatst voor de finale van de Europa League. Daarin komen de Engelsen met Sevilla opnieuw een Spaanse ploeg tegen.