Stadion: Ramon Sanchez Pizjuan
Sevilla zet orde op zaken en plaatst zich voor finale Europa League
Manuel Gonzalez

Sevilla zet orde op zaken en plaatst zich na zege voor finale Europa League

Sevilla heeft zich voor het derde jaar op rij voor de finale van de Europa League geplaatst. In de terugwedstrijd was Sevilla met 3-1 te sterk voor Shakhtar Donetsk. En dat was genoeg voor een ticket voor de finale, na de 2-2 in Oekraïne.

Sevilla had in Oekraïne al een uitstekende uitgangspositie (2-2) neergezet en had dus alles in eigen handen voor een derde finale op rij. De Fransman Kevin Gameiro nam zijn ploeg op sleeptouw en bracht Sevilla al na tien minuten op voorsprong.

Gameiro twee keer

Shakhtar kwam in het slot van de eerste helft opnieuw in de wedstrijd na een doelpunt van de Kroaat Eduardo. Maar opnieuw diezelfde Gameiro bracht de thuisploeg weer op voorsprong. Op het uur was de wedstrijd helemaal gespeeld na de 3-1 van Mariano.

Sevilla hield stand en plaatst zich zo voor het derde jaar (!) op rij voor de finale van de Europa League. In de finale in Basel kijkt het team van Unal Emery Liverpool - met Rode Duivels Mignolet, Benteke en Origi - in de ogen. Al is die laatste wel heel onzeker door een blessure.