Datum: 22/06/2016 18:00
Competitie: EK
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Stade de Lyon
Hongarije pakt groepswinst tegen Portugal en speelt in achtste finales wellicht tegen België
Cédric De Volder

Hongarije 3 - 3 Portugal

Hongarije heeft de groepswinst gepakt in groep F. De roodhemden hadden aan een 3-3 tegen Portugal genoeg om die eerste plaats binnen te halen. Wellicht volgt nu een wedstrijd tegen de Rode Duivels.

Hongarije was al zeker van de groepswinst, maar Roland Juhasz en kornuiten hadden hun oog op de groepswinst laten vallen. Portugal flirtte na een twee op zes dan weer met een wel heel vroege uitschakeling op het EK.

Wat een doelpunt!

Portugal eiste vanaf minuut één de bal op, maar het echte gevaar noteerden we aan Hongaarse zijde. Na negentien minuten was het prijs. Zoltan Gera zette zijn voet tegen een afvallende bal. Het leer ging enig mooi binnen, 1-0.

Het sein voor Cristiano Ronaldo om vanuit alle hoeken te trappen. Het is echter niet omdat Gabor Kiraly een jogging draagt… De Hongaarse doelman - we herhalen het nogmaals: veertig lentes oud - schudde een uitstekende parade uit de mouw.

Plankgas na de rust

Op slag van rust waren de Hongaren eraan voor de moeite. Cristiano Ronaldo stuurde Nani met een heel slim pasje door de verdediging. Het voormalige goudhaantje van Manchester United schoof de bal tegen het net, 1-1.

Na de rust waren we getuigen van een ware show. Getekend, Balazs Dzsudzsak en Cristiano Ronaldo. Een waar feestje voor de liefhebbers van aanvallend voetbal. In het vierde kwartier van de wedstrijd zagen we zomaar eventjes vier doelpunten.

Wat een show!

Balazs Dzsudzsak scoorde, Cristiano Ronaldo antwoordde met een doelpunt. Enkele minuten later: Dzsudzsak scoorde nog een keertje - opnieuw via een afgeweken bal overigens - en CR7 antwoordde ook nog eens op de eigen manier, 3-3.

Portugal kwam nog met een slotoffensief opzetten, maar de Hongaarse verdediging hield de rangen wel een keertje gesloten. Voor de groepswinnaar volgt nu wellicht een wedstrijd tegen de Rode Duivels.