Competitie: Champions League
Speeldag: Derde voorronde (Heen)
Stadion: Olimpi 21 vek
Anderlecht zorgt op deze wijze voor goede uitgangspositie in Champions League

Sofiane Hanni en Youri Tielemans scoren voor Anderlecht bij Rostov, match eindigt op 2-2

Anderlecht heeft een behoorlijke uitgangspositie weten te verzilveren bij het Russische Rostov. Na 90 minuten stond er een 2-2 gelijkstand op het scorebord. Al had paars-wit wel mogelijkheden om de terugmatch overbodig te maken.

Nieuwkomers Appiah, De Maio, Chipciu en Hanni stonden meteen in de basis bij de eerste wedstrijd met inzet van René Weiler bij Anderlecht. De aanvoerdersband was wel niet voor De Maio, want Steven Defour mocht het kleinood om de arm gorden.

Een droomstart voor Anderlecht kregen we ook: een ingestudeerde corner na amper twee minuten zorgde voor de 0-1 via Sofiane Hanni. Daarna moest paars-wit even buigen, wat ook leidde tot de gelijkmaker via Ezzatollahi. Een vrije trap van Noboa werd nog knap gered door Roef, maar aan de rebound kon ook hij niets meer doen.

Twee keer op rozen, maar ...

De thuisploeg drukte even door, maar de Belgische recordkampioen herstelde snel het evenwicht en haalde al bij al simpel de rust met een 1-1 gelijkstand, al kwamen Navas en Bastos er wel al bij al vrij dicht bij een doelpunt. Van bezoekende zijde toonden vooral Hanni en Tielemans zich.

Zeker Hanni had moeten scoren voor een open doel, terwijl Tielemans meermaals doelman Djanaev wist te testen. Bij de derde of vierde mogelijkheid was het via het zijnetje wél prijs. Al kon ook deze keer paars-wit niet al te lang genieten van de voorsprong: Defour tikte Gatskan erg lichtjes aan, maar de bal ging op de stip.

Poloz aarzelde niet en legde de gelijkmaker voorbij Roef, die er ei zo na bij zat. Hanni speelde een behoorlijke partij bij zijn debuut, Chipciu van zijn kant kon nooit echt overtuigen. Het bleef uiteindelijk bij een 2-2 gelijkspel, waardoor de Russen volgende week in Anderlecht sowieso moeten scoren. Een goede uitgangspositie, al zat er misschien meer in.