Kortrijk piept en kraakt, maar verovert de scalp van ondermaats Club Brugge
Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Kortrijk

KV Kortrijk piept en kraakt, maar verovert de scalp van ondermaats Club Brugge

KV Kortrijk heeft er vier speeldagen op moeten wachten, maar de ploeg van Karim Belhocine heeft zijn eerste overwinning van het seizoen beet. KVK hield stand tegen kampioen Club Brugge nadat zomeraanwinst Idriss Saadi twee goals maakte in de eerste elf minuten. Voor Club is het al nederlaag twee.

Michel Preud’homme voerde twee wissels door in vergelijking met vorig weekend: Bolingoli en Simons kwamen in de ploeg, Claudemir verdween naar de bank en Izquierdo was out. Bij Kortrijk eveneens twee wissels: Saadi en Kage vervingen Ouali en Papazoglou.

Saadi prikt meteen twee keer

De dubbele wissel die Karim Belhocine bij Kortrijk rendeerde al in het aanvangskwartier. Na amper zeven minuten kopte De Smet een corner via Saadi tegen de touwen. Veel moest de zomeraanwinst niet doen, maar hij had wel meteen zijn eerste goal in Kortrijk-loondienst beet.

En het werd alleen maar mooier voor Saadi. Vier minuten na het openingsdoelpunt stond de Fransman op de juiste plaats toen De Smet het leer – niet egoïstisch – opzij legde. Een koud kunstje voor Saadi en 2-0 voor Kortrijk. Bij Club Brugge wisten ze niet wat hen overkwam.

Nieuwkomer Idriss Saadi scoorde twee goals in de eerste elf minuten.

Gelukkig kan Club het nog op stilstaande fases

Blauw-zwart had dan wel veel balbezit, toch spelen de troepen van Preud’homme bijlange nog niet op kampioenenniveau. Club kon geen hoog tempo ontwikkelen en was niet creatief en scherp genoeg. Gelukkig zijn er dan nog de stilstaande fases… Tien minuten voor de rust tikte Vanaken van dichtbij binnen: 2-1 en opnieuw een match.

Hans Vanaken bracht Club Brugge opnieuw in de match door de 2-1 te scoren.

Club is baas...

Preud’homme maakte tijdens de pauze duidelijk wat hij van zijn manschappen verwachtte en Club greep Kortrijk vanaf minuut 46 meteen bij de keel. De Bruggelingen zetten De Kerels onder druk, maar echt uitgespeelde kansen leverde dat ook na de pauze nauwelijks op.

...Maar Club mist ook scherpte én kansen

De tegenstrever had bijlange zoveel balbezit en kansen niet nodig om gevaarlijk te zijn. Eén keer kon Kortrijk snel oversteken en ei zo na was het raak. Vanuit een scherpe hoek trof De Smet de paal. Club kwam met de schrik vrij.

Blauw-zwart wilde wel en mede door de inbreng van Vossen en Gedoz was het een paar keer dicht bij de gelijkmaker. Maar Vossen mikte op Kaminski, terwijl Gedoz luttele seconden na zijn invalbeurt een opgelegde kopkans de nek omwrong. En Kortrijk? Dat piepte en kraakte, maar bleef overeind en smeerde Club zijn tweede seizoensnederlaag aan.