Speeldag: Speeldag 1
Grootste concurrenten België laten geen steek vallen, Milicevic viert debuut met assist
Sander De Graeve

Ook Griekenland en Bosnië winnen

België is vanavond uitstekend begonnen aan de kwalificaties voor het WK in Rusland. Met de zege in Cyprus mogen we echter niet helemaal bovenin de groep plaatsnemen. De tegenstand scoorde immers meer.

Bosnië & Herzegovina - Estland 5-0

Bosnië & Herzegovina lijkt één van de grootste concurrenten voor de Rode Duivels en liet er in eigen huis geen gras over groeien. Na amper 23 minuten stond het via Dzeko en Spahic al op een dubbele voorsprong.

Toen ook Medunjanin in de tweede helft kon scoren, was het helemaal over en uit voor de jongens van Estland. Bij Bosnië mocht Danijel Milicevic van AA Gent zijn interlanddebuut vieren een kwartier voor tijd én tekende voor de assist voor de 4-0.

Gibraltar - Griekenland 1-4

Na een fantastische goal van Kostas Mitroglou, hieronder te bekijken, leek het goed te beginnen voor Griekenland. De tegentreffer van Liam Walker deed ze toch even twijfelen. Het leek bij die 1-1 te blijven bij de rust.

Toch kregen we drie dolle minuten voor de Grieken. In minuut 44, 45 en 45+2 slaagden Wiseman(own-goal), Fortounis en Torosidis erin om drie keer te scoren. 1-4 dus voor de Grieken, maar Gibraltar scoorde, dus die zijn ook tevreden.