Competitie: Serie A
Speeldag: Speeldag 4
Perisic matchwinnaar tegen Juventus, piepjonge Belg maakt minuten in topper
Timothy Collard

Ivan Perisic matchwinnaar tegen Juventus, piepjonge Belg maakt minuten in topper

Juventus is dan toch niet zo onklopbaar als iedereen zou denken. De regerende kampioen - Juve nam de laatste vijf Italiaanse landstitels voor zijn rekening - leek op het veld van Internazionale op weg naar een 12 op 12, maar daar bracht de thuisploeg alsnog verandering in.

We spoelen meteen door naar minuut 66, want dan pas brak de kraker van speeldag vier in de Serie A echt open. Alex Sandro joeg de bal hard en laag voor doel en aan de eerste paal duwde die andere back, Lichtsteiner, het kleinood tegen de touwen.

Inter gaat toch nog op en over Juventus

Inter was evenwel niet van slag, want slechts twee minuten later hingen de bordjes opnieuw in evenwicht. Banega schilderde een corner op het hoofd van Icardi, en de spits nam Buffon te grazen met een inzet in de verste hoek.

Inter ging in de slotfase zelfs nog op en over De Oude Dame. De Juve-defensie ging aan het klungelen en deze keer kroop Icardi in de rol van aangever. De Argentijn bereikte Perisic en de ex-speler van Club Brugge nam Buffon te grazen met een kopbal – opnieuw in dezelfde hoek: 2-1.

Invalbeurt voor Miangue

Na het doelpunt van Perisic, kreeg onze landgenoot Senna Miangue nog tien minuten speeltijd en liep Banega nog twee keer tegen geel aan in amper zes minuten tijd. Inter hield evenwel stand en zo klimt het op in de rangschikking. Het is nu zesde, Juve moet vrede nemen met plaats twee.