Antwerp kan wéér niet winnen en is laatste in eerste klasse B
Dirk Pieters

Royal Antwerp FC kan wéér niet winnen en is laatste in eerste klasse B

Royal Antwerp FC blijft maar op de sukkel. Zondagavond kon de oudste club van ons land ook niet winnen van Tubize. Antwerp is nu allerlaatste in eerste klasse B.

Antwerp begon met Jezina opnieuw tussen de palen. Kudimbana moest plaatsnemen op de bank. Ook voor Limbombe was er opnieuw plaats in het elftal. Bij Tubeke dezelfde elf als de vorige competitiewedstrijd. Geen verrassingen dus in het elftal.

Snelle 0-1 Camus

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor de bezoekers. Limbombe legde terug voor Camus die de 0-1 op het bord schoot. Opnieuw kwam Antwerp op voorsprong op verplaatsing. De thuisploeg bleef strijden en soms zelfs iets te veel. Vuile fouten en het spel dat veel stil lag deed de wedstrijd geen goed. Bovendien speelde Antwerp heel slordig op een dramatisch veld.

De beste kans voor rust was voor Betsch, maar zijn kopbal ging tegen de dwarsligger. Aan de overkant kon enkel Limbombe Beunardeau aan het werk zetten, maar zijn trap was te zwak.

Rode kaart en gelijkmaker

In de blessuretijd een dramatische controle van Duplus. Diallo kon alleen op Jezina afgaan, maar de verdediger van Antwerp ging aan de noodrem hangen en rood was zijn deel De vrije trap leverde niets op, maar amper vijftien seconden later ging de bal wel tegen de netten. Touré trapte knap voorbij Jezina. Opnieuw kon Antwerp geen voorsprong vasthouden op verplaatsing.

Tubeke kwam met veel vertrouwen uit de kleedkamer. Ba en Babic namen het doel van Jezina onder vuur, maar tot een doelpunt kwam het niet. Zowel Remacle als Alan Pires hadden allebei hun tweede geel moeten krijgen, maar mochten verrassend genoeg blijven staan. Was dit slechts uitstel?

Vleminckx redt nog punt voor Antwerp

Op het uur kwam de thuisploeg op voorsprong. Diallo kopte de bal voorbij een blunderende Jezina. Wat een ommekeer. Even later kregen de bezoekers dé kans om gelijk te komen, maar Camus liet de penalty in cadeauverpakking liggen. Beunardeau met een knappe redding.

Vleminckx deed de wedstrijd in de slotfase nog ontploffen. Hij kopte een vrije trap van Camus mooi in doel. Met nog tien minuten te spelen gingen beide ploegen heel slordig spelen en zo vielen er nog amper kansen. Toure pakte in de slotseconden nog zijn tweede gele kaart, maar de stand op het scorebord bleef 2-2.