setSaint-Etienne
andAnderlecht
0-1
62' Youri Tielemans (pen)
1-1
Datum: 29/09/2016 21:05
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stade Geoffroy Guichard
Anderlecht laat overwinning liggen in de slotseconden na zware blunder in de verdediging
Maxim Cleemput

Saint-Etienne scoort in de laatste minuut de gelijkmaker

Anderlecht trok met drie EL-punten in de tas naar Frankrijk. Daar wachtte traditieclub Saint-Etienne. Bij paars-wit keerde Youri Tielemans, hersteld van zijn enkelblessure, meteen terug in de basis.

De wedstrijd begon leuk, beide ploegen kregen al vroeg een goede kans op een doelpunt. Sofiane Hanni kopte voor Anderlecht listig op de paal op voorzet van Kara Mbodj. Niet veel later zette Kévin Monnet-Paquet Leander Dendoncker te makkelijk in de wind en legde hij de bal voor tot bij Nolan Roux, die schoot van dichtbij in het zijnet.

De tweede helft kwam traag op gang. Paars-wit leek last te hebben van het slechte veld en kon amper kansen creëren. Tot de 62ste minuut. Hanni zette zich door tot op de achterlijn en zag zijn voorzet afgeblokt worden door Bryan Dabo. De ref verraste alles en iedereen en gaf Anderlecht een penalty voor hands. Tielemans twijfelde niet en schoot de bal proper binnen.

Blunder

Het zag er lang naar uit dat de Brusselaars de wedstrijd makkelijk zouden uitspelen. Acheampong miste nog een grote kans op de 0-2 en dat kostte zijn ploeg uiteindelijk duur puntenverlies. In de allerlaatste seconden gingen Bram Nuytinck en Davy Roef pijnlijk in de fout op een hoge bal. Door het misverstand tussen beiden belandde de bal in de voeten van Nolan Roux. Die aarzelde niet en trapte de gelijkmaker op het bord.

Anderlecht laat zo de kans liggen om alleen koploper te worden en blijft met een kater achter. Het staat nu samen met het Duitse Mainz eerste met vier punten. Op 20 oktober ontmoeten beiden elkaar in Duitsland. Saint-Etienne heeft twee punten en Qabala één.