Van Rhijn beslist matige Slag om Vlaanderen, Gent eindigt met tien
Sander De Graeve Timothy Collard
Sander De Graeve en Timothy Collard vanuit Brugge

Club Brugge haalt het van AA Gent met het kleinste verschil na een matige topper

Club Brugge heeft de eerste van, wellicht, vier confrontaties met de rivalen uit Gent winnend afgesloten. We kregen in Jan Breydel een matige topper te zien, Van Rhijn maakte voor de rust de enige goal. Een vrije trap die Rinne op het eerste zicht moest hebben.

Club Brugge begon snediger aan de wedstrijd in eigen huis, na een mooie actie van de rechterflank naar de linker kon Limbombe al meteen uithalen, maar zijn poging ging voorlangs. De grootste kans uit de beginfase was er één van Wesley, de Braziliaan knalde, Rinne duwde het leer tegen de paal.

Alléhow, Wesley

Bekt ook lekker, in een Brugse tongval, de naam van die Braziliaan. ‘Alléhow Wesley, komoan’, we hoorden het meermaals onder ons in de tribune. Gaandeweg kwam Gent toch meer in de wedstrijd, het balbezit was er al, maar halfweg de eerste helft kwamen er ook enkele kleine kansen.

Simon tekende met een raket op de paal voor de eerste grote waarschuwing namens de Buffalo’s, maar hij werd afgevlagd voor buitenspel. Club Brugge bleef gevaarlijker ondanks het massaal inzakken van alles en iedereen. Vormer kreeg er een punthoofd van, hij was steeds de enige die ging jagen.

Vormer enige jager, Van Rhijn doet het

De verdiende voorsprong kwam er dan toch voor blauwzwart. Esiti maakte een dwaze overtreding schuin links voor de zestien. Ricardo Van Rhijn zette er zijn rechter tegen en de bal krulde mooi in doel. Doelman Rinne ging niet helemaal vrijuit op de openingstreffer van de Bruggelingen, Van Rhijn vierde zijn eerste doelpunt voor Club. Geen mooier moment dan in de topper tegen Gent.

Bij de thuisploeg kregen we geen Claudemir en Vossen aan de aftrap, rotatie dus, maar na de rust kwam de Braziliaan toch terug tussen de lijnen. Wellicht herviel Pina opnieuw in z’n oude blessure. Vanhaezebrouck zette Simon overigens verrassend in de basis. De Nigeriaan zat immers niet in de selectie.

Met die 1-0 op het bord plooide Club na de rust volledig terug. Limbombe, die een goeie match speelde, stond plots op de linksachter. Cools trok naar het centrum en Gent moest een dubbele muur zien te ontmantelen.

Vanhaezebrouck bracht Ndongala en Perbet voor Schoofs en een heel zwakke Coulibaly, maar veel extra doelgevaar leverde dat niet op. Gent miste de creatieve ingevingen van een Milicevic, Dejaegere of Matton om het slot open te breken. Ook Rabiu kon de match niet meer openbreken.

Het werd al bij al een heel matige topper die op basis van de kansen verdiend gewonnen werd door Club Brugge. Gershon moest nog naar de kant met rood toen hij net te laat kwam bij Claudemir. Een topper om snel te vergeten.