Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Stamford Bridge
Wederopgestane Hazard en Chelsea verbannen Leicester City naar de rechterkolom

Chelsea won met 3-0 van landskampioen Leicester City

Chelsea heeft in een wervelende eerste helft komaf gemaakt met Leicester City. Diego Costa en Eden Hazard brachten de Londenaren op 2-0, het offensief van de regerenden landskampioen in de tweede helft bracht niets meer op.

Chelsea walste over Leicester heen in die eerste helft. En daar had Eden Hazard een groot aandeel in. De Rode Duivel is helemaal terug en zorgde voor heel wat leuke acties in die eerste helft. En hij scoorde ook na een goeie collectieve aanval rondde hij mooi af nadat hij Schmeichel omspeelde. Diego Costa had al vroeg in de match voor de 1-0 gezorgd met zijn zevende reeds van het seizoen.

Chelsea had nog genoeg kansen om de voorsprong uit te diepen, maar een schitterende vrije trap van David Luiz belandde op de kruising en Hazard miste ook nog eens een volley alleen voor Schmeichel.

Diego Costa scoorde al zijn zevende van het seizoen.

Het kalf leek verdronken voor Leicester, maar ze kwamen toch beter uit de kleedkamer. Al miste Victor Moses wel dé kans op de 3-0 na een goeie actie tussen Hazard en Kante. David Luiz schoof iets daarna ei zo na de 2-1 tegen de eigen netten. Maar tien minuten voor tijd zorgde Moses dan toch voor zekerheid. Hij schoot - bij een niet te missen kans - laag in doel.

Leicester City heeft in vier uitwedstrijden 13 tegengoals gepakt. In vergelijking: vorig seizoen hadden ze er 18 op een heel seizoen.