Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Het Kuipje

Wedstrijd om snel te vergeten, maar Westerlo boekt toch knappe 8 op 12

Redactie

KVC Westerlo en Sporting Charleroi hebben wellicht voor het lelijke eendje van deze speeldag in de Jupiler Pro League gezorgd. Na een wedstrijd met veel goede inzet, maar weinig goed voetbal, zagen de fans na negentig minuten dezelfde score op het scorebord staan als na tien seconden: 0-0.

Tijdens de eerste 45 minuten viel er bitter weinig te beleven. De aanwezige toeschouwers zagen vooral een strijd op het middenveld, terwijl grote kansen uitbleven. Bedia – tegen Club Brugge nog matchwinnaar – was er dicht bij, maar Van Langendonck redde de meubelen voor Westerlo.

Twintig goede minuten na rust

Jacky Mathijssen zette zijn manschappen tijdens pauze zonder twijfel op scherp, want na amper vier minuten in de tweede helft trof Rommens ei zo na raak. Ganvoula probeerde het in de herneming, maar was te verrast om tot scoren te komen.

ā€‹

Na een goede openingsfase van het tweede bedrijf, met een goede kans voor zowel Westerlo als Charleroi, verwaterde de partij. Beide ploegen brachten een Griek tussen de lijnen, maar ook dat zorgde niet voor een opleving.

Druk van Charleroi levert niets op

Charleroi zette Westerlo in de slotfase nog onder druk, maar een doelpunt vloeide er niet uit verder. Zo bleef het uiteindelijk bij 0-0. Een punt waar beide ploegen in de stand niets mee opschieten, al boekt Westel wel een knappe 8 op 12.