KV Oostende wint op Daknam en lijkt lot van Georges Leekens te bezegelen
Cédric De Volder
Cédric De Volder vanuit Lokeren

Sporting Lokeren 1 - 2 KV Oostende

KV Oostende won vanavond met 1-2 op het veld van Sporting Lokeren. De thuisploeg maakte héél weinig klaar. En dat is enorm slecht nieuws voor Georges Leekens.

De opener van de midweekspeeldag was er meteen eentje onder hoogspanning. Georges Leekens moest z’n vel redden met een overwinning, terwijl Yves Vanderhaeghe met Yassine El Ghanassy én Fernando Canesin Matos voor flankenspel koos.

Angstzweet?

Na een kwartiertje voetballen begon Leekens te zweten. Barry Boubacar Copa zag er niet te best uit bij een voorzet van Yassine El Ghanassy - hij zou luttele minuten later een dubbele voorsprong laten liggen - en Landry Dimata tikte binnen, 0-1.

Daknam was vanavond halfvol - lees: halfleeg - en we kunnen de afwezigen geen ongelijk geven. Vooral de Waaslanders bakten er voor de pauze werkelijk niets van. Slordig voetbal, verdwaalde passes en frustratie waren troef.

Het penseel van Antonio

Leekens verraste aan de rust met een dubbele wissel en dat rendeerde. Het spel van de Waaslanders bleef dan wel enorm slordig, maar er kwamen (halve) kansen. Iets voorbij het uur zette de ingevallen Serhiy Bolbat zijn voet tegen een voorzet, 1-1.

Alhoewel? De vreugde bij Lokeren was van korte duur. Enkele minuten later eiste Antonio Milic een vrije trap op. De Kroaat deed wat niemand hem ooit zag doen en schilderde de bal heerlijk in het kruis. Copa stond aan de grond genageld, 1-2.

Exit Leekens?

Op die manier lijken de Kustboys het lot van Leekens bezegeld te hebben. Al doen de roodhemden zelf ook een goede zaak. De kustploeg staat minstens voor één dagje naast RSC Anderlecht op een tweede plaats.