Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 4
Standard doet wat het moet doen en heeft reële kans op doorstoten
Redactie

Standard wint met 0-3 na een sterke tweede helft tegen een ongeïnspireerd Panathinaikos

Standard heeft zonder al te veel problemen Panathinaikos opzijgezet. Alle goals vielen in een entertainende tweede helft, oud-speler Mpoku pakte zelfs nog een dwaze rode kaart.

Het duurde lang voor er schot in de zaak kwam. De verdediging van Standard verkeek zich op een voorzet, Coulibaly kraakte zijn schot. Hij was de man die vaak werd gezocht bij de Grieken.

Standard had redelijk wat tijd nodig om in zijn ritme te komen. Het eerste kansje kwam er toen Raman een geweldige pass met buitenkant voet naar Sa verstuurde, maar die was net te laat om de uitgekomen keeper te verslaan.

Weinig om het lijf

Dan ging Standard plots met drie tegen twee op de counter, maar Raman begon te twijfelen en Orlando Sa stond buitenspel. Weg kans. Tenslotte ontving Raman de bal op een mooie plaats, maar hij stond met zijn rug naar doel en kon zijn schot niet laag houden.

Bij de rust stond er terecht een 0-0 op het scorebord. Standard probeerde wel wat leven te brengen in een match die weinig om het lijf had, maar beide coaches stonden toch maar bedenkelijk toe te kijken. De tweede helft kon alleen beter worden.

Het doel dan toch gevonden

In het begin van de tweede helft speelde Paul José Mpoku, nu bij Panathinaikos, de hoofdrol. Eerst kreeg hij geel voor een schwalbe, dan knalde hij de schouder van Hubert bijna uit de kom en tenslotte schilderde de flankspeler een vrije trap op de deklat. Allemaal in de eerste vijf minuten, dat was meer dan we in heel de eerste helft te zien kregen.

In minuut 58 werd Standard een duidelijke penalty ontnomen. Fiore trapte duidelijk op de hand van een Griekse verdediger en toch was er geen enkele scheidsrechter die iets had gezien. Maar dan kwam eindelijk de verlossing: Ibrahima Cissé schoot een wondermooi afstandsschot uit zijn sloffen waar Steele niet meer bij kon.

Na die goal bleef de match relatief rustig, tot Belfodil de verdediging splitste en de bal proper in de rechterhoek plaatste: 0-2 Standard!

Game over

En dan liep alles in het honderd voor Panathinaikos. Mpoku haalde uit met een domme slag in het gezicht van Sa, en dus tweede geel. In de blessuretijd kon Belfodil zelfs zijn tweede voorbij de doelman duwen, Panathinaikos probeerde hem zelfs nauwelijks tegen te houden. Standard staat nu gelijk met Celta Vigo op vijf punten en zij zullen om het tweede ticket voor de volgende ronde strijden.