1-1
Datum: 19/11/2016 20:00
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Freethiel

Schrijvers bezorgt tien man van Waasland-Beveren in extremis punt na discutabele strafschop

Timothy Collard

Grinta, overgave en vechtlust: aan die drie zaken was zaterdagavond geen gebrek tijdens Waasland-Beveren tegen KV Kortrijk. Beide ploegen legden er op sommige momenten letterlijk hun hoofd voor. Lang leek KVK op weg naar een zege, maar in extremis zorgde Siebe Schrijvers voor een puntendeling.

Nog voor het eerste fluitsignaal van de wedstrijd weerklonk, noteerden we al een knappe actie. De spelers van Waasland-Beveren verschenen op het veld met een speciaal t-shirt om hun geblesseerde ploegmaat Floriano Vanzo een hart onder de riem te steken. Je leest er in dit stuk meer over.

Köteles in de fout

Het waren echter de bezoekers die, eens de match begonnen was, het best uit de startblokken schoten. Mercier testte even of Köteles al wakker was, en de Hongaar ranselde een goed schot uit zijn kooi. Een minuut later bleek dat Köteles toch nog niet zó goed wakker was: Kage verraste de doelman met een harde vrijschop in de korte hoek en zo moest Waasland-Beveren al heel snel achtervolgen: 0-1!

Na het openingsdoelpunt was de volledige eerste helft mooi in evenwicht. Het spel ging best goed op en neer, maar grote kansen bleven uit voor Waasland-Beveren. Op slag van rust kwam de thuisploeg héél goed weg, toen Ouali de bal op de kruising schilderde. En zo gingen beide ploegen rusten bij een 0-0-tussenstand.

Tweede helft die weinig om het lijf heeft...

Daar waar de eerste helft best onderhoudend was, viel de tweede helft toch wat tegen. Tijdens de rust een tiental minuutjes van de Spaanse klepper Atlético-Real meepikken, was misschien niet zo’n goed idee. Vanaf minuut 46 kon het voetbal van Waasland-Beveren en Kortrijk ons veel minder bekoren. Een oneerlijke vergelijking of deden beide teams het gewoon veel minder dan in de eerste helft? We houden het op een mix van beiden.

De thuisploeg wilde wel, maar er was maar één constante na de pauze: in de zone van de waarheid stokte de Beverse machine. Aan de overkant was het plots wél bijna raak. Ouali dolde met De Schutter – niet voor het eerst – en leverde ook nog een prima voorzet af. Eén probleem: voor doel was geen enkele Kortrijkzaan gevolgd om de aanval af te ronden.

... Tot in het slot: rood voor Seck en in extremis toch nog gelijkspel

Waasland-Beveren probeerde een slotoffensief in elkaar te boksen, maar toen kapitein Seck tegen zijn tweede gele kaart van de avond liep en zo voor de derde keer dit seizoen werd uitgesloten, was het kalf verdronken. Althans, daar leek het toch op. Nadat Saadi zich in de eigen rechthoek breed maakte en Boljevic slim tegen de grond ging, kreeg de thuisploeg nog een penalty.

Luttele minuten voor tijd en heel wat druk op de schouders van Schrijvers, maar de jonge aanvaller bleef heel rustig en zette de elfmeter feilloos om. 1-1 en zo in extremis toch een punt voor de debuterende Janevski.