Charleroi doet wat het moet doen tegen Lokeren en komt tot op één punt van nummer twee Oostende
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Mambourg

Charleroi legt een onmondig Lokeren over de knie

Charleroi heeft na een 1 op 6 een belangrijke thuiszege geboekt tegen Sporting Lokeren. De troepen van Felice Mazzu keerden in de eerste helft een 0-1 achterstand nog om in een 2-1 zege. Clément Tainmont was de grote man met twee assists.

Voor beide ploegen stond er vooraf veel op het spel. Charleroi kon een uitstekende zaak doen met het oog op play-off 1. Lokeren en Runar Kristinsson hadden de punten broodnodig, want er waren slechts drie punten tussen de Waaslanders en rode lantaarn Westerlo.

Na een slap openingskwartier was Lokeren na twintig minuten een eerste keer gevaarlijk en het was meteen raak. De Ridder probeerde het al drie keer met een voorzet, maar bij de eerste bal voor doel van linksachter Skulason was het bingo. Miric verlengde de bal in het doel van de Zebra’s.

Maar de reactie van Charleroi liet niet lang op zich wachten. Bij de eerste tegenaanval kon de thuisploeg de bordjes in evenwicht hangen. Tainmont met de prima voorzet, Fall devieerde met een lang been de bal voorbij Copa.

Een dikke vijf minuten voor de rust was Tainmont daar weer met één van zijn zwiepers. Pollet stond op de goede plek en kopte de bal enig mooi over Copa binnen. Lokeren was aanvallend te onmondig om nog gevaar te creëeren. 2-1 was een logische ruststand op Mambourg.

Lokeren kwam met goede moed uit de kleedkamer, maar Charleroi was al meteen gevaarlijk via Marcq. Lokeren kon daar maar weinig tegenover zetten in het begin van de tweede helft. De bezoekers moesten het doen met enkele stilstaande fases, maar puurden daar niets uit.

Kristinsson koos met De Sutter en Straetman voor vers bloed. Straetman kon bij zijn eerste wapenfeit Penneteau net niet in de loeren leggen. Charleroi deed het dan weer met enkele schotjes van afstand, maar kon Copa lange tijd niet meer bedreigen.

Onmondig Lokeren

Lokeren probeerde De Sutter te bereiken, maar de ex-aanvaller van Club en Anderlecht kwam maar weinig in het spel voor. In het slotkwartier kon Lokeren Penneteau nog nauwelijks bedreigen.

Charleroi hield al bij al goed stand en komt na de overwinning opnieuw de top 6 binnen. Het staat op gelijke hoogte met AA Gent en Club Brugge en komt zelfs op één punt van nummer twee Oostende.