Casagolda schiet OHL vanaf de stip voorbij tienkoppig Cercle Brugge
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Leuven

OHL heeft eerste zege in de tweede periode beet

Oud-Heverlee Leuven heeft die felbegeerde eerste overwinning in de tweede periode eindelijk beet. Casagolda zorgde vanaf de stip voor het enige doelpunt tegen Cercle Brugge, dat een groot deel van de tweede helft met zijn tienen speelde.

Oud-Heverlee Leuven kon nog niet winnen in de tweede periode. Een thuiszege tegen Cercle Brugge was dus eigenlijk een must. Emilio Ferrera kon bij de thuisploeg geen beroep doen op de ervaren Jeroen Simaeys. Simon Bracke nam zijn plaats in op het middenveld. Houdret ging zo een rij hoger spelen.

Saai eerste halfuur

Bij de bezoekers koos Riga met Diallo en Yagan voor twee centrale aanvallers. Maar dat leverde het eerste halfuur niets op. OHL probeerde wel, maar kon geen kansen bij elkaar voetballen. Na ruim een halfuur spelen kregen we dan toch een doelpunt te zien, maar de vlag ging al snel de lucht in.

Cercle-doelman Lentz kon een perfect aangesneden vrije trap van Azevedo niet klemmen. Tabekou scoorde in de rebound, maar de lijnrechter zag een fout op Lentz. Het eerste en enige gevaar van de eerste helft tot dusver. Maar plots schoot Cercle dan toch wakker.

Eerste keer Cercle

Diallo kon van net buiten de zestien uithalen. Gillekens had de nodige moeite met zijn poging, maar stond pal. Leuven versierde nog enkele hoekschoppen, maar dat leverde weinig gevaar op. Beide ploegen gingen rusten met 0-0.

De Leuvenaars kwamen sterk uit de kleedkamers en voerden meteen de forcing. Een kopbal van Houdret ging net naast, maar de druk bleef aanhouden. Acht minuten na de pauze leek de match helemaal te kantelen. Maertens zette zijn tackle te laat in en mocht meteen gaan douchen van Vermeiren.

Casagolda doet het!

OHL leek even te kunnen profiteren van dat mannetje meer op het veld, maar er zat te weinig creativiteit in het spel van de thuisploeg. Ruim een kwartier voor tijd lukte het dan toch voor OHL. Dewaele kwam te laat op Loemba en Vermeiren wees naar de stip. Casagolda nam zijn verantwoordelijkheid en trapte OHL op voorsprong.

De Leuvenaars gingen op zoek naar de tweede goal, maar het schot van Loemba ging voorlangs. Cercle kon daar enkel een kopballetje van invaller Soumah tegenover stellen. Met nog tien minuten op de klok moest de Vereniging komen, maar Cercle speelde nauwelijks kansen bij elkaar.

OHL begon wat nerveus te worden, maar hield al bij al gemakkelijk stand. Het heeft zo een eerste driepunter in de tweede periode beet. En dat tot grote opluchting van de aanwezige fans.