Stadion: Kehrweg Stadion
Eupen in onvoorstelbaar slot voorbij Club Brugge
Sander De Graeve

Club Brugge had heel wat problemen met Eupen en ging ten onder

Club Brugge zal de Beker dit seizoen niet winnen. Het begon ontiegelijk zwak aan de wedstrijd en keek in de tweede helft tegen een dubbele achterstand aan. Club kwam toch terug, maar in de absolute slotseconde won Eupen dan toch.

Opmerkelijk: Eupen, toch de ploeg met de kleinste kern van de twee, roteerde het meest met drie wijzigingen ten opzichte van afgelopen weekend. Bij Club Brugge waren er teveel onbeschikbaarheden om dat te doen.

Dus kwam de ploeg die KV Mechelen met zware 6-1-cijfers inblikte opnieuw tussen de lijnen. Was het gemakzucht, hadden ze iets verkeerd gegeten? Wat het precies was, weten we niet, maar Club was voor de rust énorm zwak.

Dramatische De Bock

Amper kansen, vooral doelloos gebrei voorin, meer zagen we niet van Club met als trieste exponent Laurens De Bock. De linksback leed veelvuldig balverlies, pakte een snelle gele kaart en het had er alle schijn van dat zijn wedstrijd, om welke reden dan ook, niet de volle negentig minuten zou duren.

Garcia met de opener

En Eupen? Dat speelde wél op niveau. Sylla en Al-Abdulrahman zorgden voor gevaar, maar het was oudgediende Luis Garcia die de score opende. Met een stevige vrije trap liet hij Butelle aan de grond genageld achter. Prachtgoal, 1-0 bij de rust.

De Bock werd inderdaad tegen zichzelf beschermd, Dion Cools kwam tussen de lijnen. Toch kwam er niet meteen beterschap. Integendeel. Henry Onyekuru ging zomaar op wandel door de Club-defensie –zoutpilaren waren het- en scoorde zowaar een regelrechte wereldgoal. Pareltje, doelpunt van het jaar. Opschrijven voor de Puskas-award.

Het prachtige doelpunt werd meteen de wake-up-call die Club Brugge zo dringend nodig had. Vanaken mocht achter een vrije trap gaan staan en de bal, toch binnen het bereik van Niasse leek het, vond de netten. Club Brugge in vuur en vlam, bij Eupen begonnen de knietjes alweer te knikken.

Wereldgoal Onyekuru, reactie Club, Blondelle met de hamer

En knikken deden ze, vijf minuten later trapte Dion Cools een lange voorzet richting Jelle Vossen en die mocht tot zijn eigen verbazing vrij inkoppen. Zoiets moet je iemand die net vier goals maakte niet geven. 2-2 en alles te herdoen aan de Kehrweg.

De partij leek naar verlengingen te gaan, maar dat was niet het plan van Siebe Blondelle. De invaller, nochtans van Brugse afkomst, werkte de bal in de absolute slotseconden tegen de touwen. Eupen in extase, Preud'homme rázend. Weg Europa en weg Beker voor Club Brugge.