Datum: 29/11/2016 20:45
Competitie: Beker van België
Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Stayen
Is dit de kentering voor STVV? Truienaars bekeren verder na penaltythriller tegen KV Mechelen
Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Sint-Truiden

STVV gaat ten koste van KV Mechelen naar de laatste acht in de Croky Cup

STVV en KV Mechelen hebben er een slopende bekerpartij van gemaakt in de diepvriezer van Stayen. Na 90 minuten voetballen hadden beide ploegen elk twee keer gescoord. Een bloedstollende strafschopreeks zou uiteindelijk voor de beslissing zorgen.

Midweeks bekervoetbal bij vriestemperaturen. Drie argumenten die een voetbalfan ertoe aanzetten om op een dinsdagavond onder een donsdekentje in de zetel te gaan liggen. Voeg daar nog eens aan toe dat de match tussen de Kanaries en Malinwa rechtstreeks op het openbare net kwam, en dan weet u het wel: amper volk op Stayen.

Acht wissels

Ivan Leko gooide acht nieuwe jongens in de ploeg ten opzichte van zaterdag in Lokeren. En dat kwam de cohesie bij de Truienaars niet ten goede. De combinaties voorin liepen meermaals spaak, onzuiverheden stapelden zich op. Ook de bezoekers stelden daar weinig tegenover in de eerste periode, op een meesterlijke vrije trap in minuut 27 na.

Mechelen zette met Xavier Chen en Nicolas Verdier een snedige counter op. Dakonam Djéné maaide de Franse aanvaller net voor de zestien tegen het canvas. Een ideale positie voor Uros Vitas, die zijn fluwelen traptechniek al illustreerde tegen ex-club AA Gent. De Griek schilderde het leer prachtig in doel. William Dutoit, die in de Croky Cup zijn kans kreeg, stond aan de grond genageld.

Boli brengt leven in de brouwerij

De tweede helft had gelukkig wat meer om het lijf. Yohan Boli verving de geblesseerde Fabien Tchenkoua en bracht leven in de brouwerij. De invaller liet dé kans op de gelijkmaker liggen. Op de corner die volgde van wie anders dan Stef Peeters die volgde, buffelde Sacha Kotysch de 1-1 in doel. Lang konden de Haspengouwers niet genieten van hun doelpunt, want luttele minuten later krulde Ahmed El Messaoudi de bal knap over Dutoit.

Alles te herdoen voor de thuisploeg, dat nu vol rekende op Boli. De Fransman wrong zich tussen twee Mechelaars, maar Colin Coosemans duldde geen tweede terugkeer. Die kwam er toch. Een vrije trap van Peeters schoot door tot bij Ruben Fernandes, die legde breed voor Boli: 2-2.

Tien vs. elf

STVV was baas in de slotminuten van de reguliere speeltijd, maar op een Mechelse counter liep Djené tegen zijn tweede gele kaart aan. Sint-Truiden met z'n tienen de verlengingen in, al had Dalibor Veselinovic de 2-3 in de slotseconden aan de voet. De Serviër was té verrast om de winning goal voorbij Dutoit te knallen.

KVM domineerde in de extra tijd. Dutoit stond pal op pogingen van opnieuw Veselinovic, Dimitris Kolovos en El Messaoudi. Aan de overzijde volgde een schuchter schotje van jonkie Wolke Janssens. Pogingen die geen zoden aan de dijk brachten. Penalty's zouden voor de beslissing zorgen. Na een thriller trok STVV aan het langste eind.