Speeldag: Speeldag 24
Praet beleeft sensationele ommekeer met Sampdoria
Yannick Lambrecht

Overzicht van de Italiaanse Serie A

Naar goede gewoonte worden de meeste wedstrijden in Italië op zondag gespeeld, dat was vandaag niet anders. AS Roma won deze middag al 0-2 tegen Crotone, dit zijn de andere wedstrijden.

Update: Dennis Praet heeft zijn wedstrijd met Sampdoria ondanks een vroege achterstand winnend afgesloten. Dzemaili bracht Bologna al snel op voorsprong, maar in de slotfase werd de match helemaal op z'n kop gezet.

Praet bleef 90 minuten op het veld en zag zijn team in zes minuten drie keer scoren. Sampdoria springt zo naar plaats tien in het klassement.

De toeschouwers van Torino kregen waar voor hun geld: acht doelpunten hebben zij gezien. De thuisploeg liep uit tot een forfaitscore, maar nam naar het einde toe wat gas terug en liet rode lantaarn Pescara nog drie keer scoren.

Inter Milaan won vrij gemakkelijk tegen een mak Empoli met 2-0, Eder en Candreva zorgden voor de doelpunten. Letschert, centrale verdediger van Sassuolo, pakte al na vier minuten een rode kaart en liet zo zijn ploeg kansloos achter. Chievo won dan ook dankzij een hattrick van Inglese.