Stadion: Stadio San Paolo
Mertens doet Napolitaanse hoop even oplaaien, maar dan slaat Real-aanvoerder Ramos twee keer ongenadig toe
Diederik Geypen

Dries Mertens neemt met vijfde Europese goal afscheid van de Champions League

Het Champions League-sprookje van Dries Mertens is uit. Even leek Napoli voor een stunt te zorgen, maar al snel na rust snoerde Real-aanvoerder Sergio Ramos de Italiaanse monden.

Napoli, dat een 1-3-achterstand moest ophalen, begon dreigend met een bedrijvig duo Mertens-Insigne. De bezoekers uit de Spaanse hoofdstad reageerden op het kwartier met een schuchter schotje van Kroos.

De thuisploeg bleef domineren en in minuut 24 hing de 1-0 tegen de touwen. Wie anders dan Mertens rondde met zijn 23ste seizoenstreffer een heerlijke aanval proper af. (zie video) De reactie van de Galacticos liet niet lang op zich wachten. Ronaldo omspeelde Pepe Reina, maar trapte uit een schuine hoek op de paal.

Ook aan de overzijde trilde het doelhout. Als een duivel uit een doosje zag Mertens zijn tweede van de avond op de staak eindigen. De Napolitaanse voorsprong aan de pauze was meer dan verdiend.

Maar dan achtte Ramos zijn moment gekomen. De Madrileense aanvoerder die vaak scoort op grote afspraken, kopte twee keer raak in het vierde kwart. Napoli lag zo plots uitgeteld op de grond. Ronaldo ging nog op zoek naar de 1-3, maar bleef voor de zesde match op rij droog staan. Zijn ploegmaat Morata kende wel geluk en legde de 1-3-eindscore vast.