Sterk Racing Genk opent play-off 2 met een vlotte thuiszege tegen erg zwak Lokeren
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Genk

Racing Genk opent play-off 2 met een vlotte thuiszege

Racing Genk is erg overtuigend aan het avontuur in play-off 2 begonnen. Thuis tegen Lokeren werd er lang gemorst met de kansen, maar de troepen van Albert Stuivenberg stuurden de bezoekers puntenloos huiswaarts.

Racing Genk is in groep B van play-off 2 de torenhoge favoriet voor groepswinst. In het thuisduel tegen Lokeren wilde het de niet zo talrijk aanwezige fans een eerste driepunter bezorgen. Genk toonde meteen zijn ambities en eiste het balbezit op. En Lokeren? Dat moest een hele eerste helft lijdzaam toekijken hoe Genk domineerde.

Het Genkse balbezit leverde wel niet meteen kansen op. Net voor het kwartier was Genk dan toch dicht bij de openingsgoal. Trossard kreeg tijd en ruimte om uit te halen, maar zijn bal spatte uiteen op de paal. Na 20 minuten spelen, toonde Lokeren dat het dan toch mee voetbalde. Ryan moest een eerste (en enige keer) in de eerste helft in actie komen en klemde een bal zonder problemen.

Iets voorbij het halfuur haalde Castagne een zoveelste keer de achterlijn. Zijn harde voorzet kwam op het hoofd van Samatta terecht, maar die kopte van dichtbij via de grond over het doel van Verhulst. Een dot van een kans. De Genkse kansen bleven zich in het slot van de eerste periode opstapelen.

Verhulst redde de meubelen op een kopbal van Brabec. Ook Trossard, Pozuelo en Boëtius kregen nog verscheidene kansen voor de koffiepauze. Maar in de extra tijd kreeg Genk dan toch loon naar werken. Pozuelo knalde de bal enig mooi voorbij een kansloze Verhulst. 1-0 was meteen ook een verdiende ruststand.

Lokeren kwam met goede moed uit de kleedkamers, maar het spelbeeld was hetzelfde als in de eerste helft. Lokeren kroop terug op eigen helft, Verhulst voorkwam de 2-0 van Samatta met een uitstekende reflex. Daarna stond de Lokerse doelman opnieuw pal op een loeier van Malinovskyi en een plaatsbal van Pozuelo.

Na ruim een uur spelen was er dan toch een opflakkering bij de bezoekers. Invaller Martin, die een bleke Bolbat uit zijn lijden verloste, plaatste de bal maar nipt naast de kooi van Ryan. De Lokerse 'storm' was echter van korte duur. Genk nam het commando opnieuw over en Boëtius knalde tot twee keer toe over.

De 1-0 bleef op het bord staan, terwijl Genk met de kansen morste. Maar met nog ruim een kwartier te spelen vond Trossard een gaatje in de Lokerse defensie. Samatta bleef koelbloedig alleen voor Verhulst en zette de dubbele voorsprong op het bord.

En even later stond ook de 3-0 op het bord. Uronen bereikte de achterlijn en vond de vrijstaande Boëtius, die de bal maar binnen te leggen had. De thuisploeg bleef op zoek gaan naar de 4-0, maar een sterk spelende Trossard kon zijn puike wedstrijd niet met een doelpunt bekronen.

Naranjo met de 4-0 eindscore

Invaller Naranjo mocht in de slotminuten nog alleen op Verhulst af en legde de 4-0 eindstand vast. Genk is zo uitstekend aan play-off 2 begonnen. Lokeren-coach Runar Kristinsson heeft dan weer meteen wat oplapwerk voor de boeg.