Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Amsterdam ArenA
Ajax werpt titelstrijd in Nederland helemaal open, ook PSV terug in de running

Ajax won met 2-1 van Feyenoord

Ajax heeft de titelstrijd in Nederland weer helemaal opengesmeten. Op eigen veld waren de Amsterdammers te sterk voor leider Feyenoord. De 'Grote 3' staan nu allemaal weer op een kluitje in het klassement.

De wedstrijd kon voor Ajax niet beter en voor Feyenoord niet slechter beginnen. Na één minuut wist Lasse Schöne de score al te openen na een pegel van een vrije trap. En Feyenoord kreeg nog een klap te verwerken, want na tien minuten moest aanvaller Jörgensen al van het veld met een blessure.

En Ajax domineerde de hele partij. Kluivert en Ziyech verwaarloosden de score hoger op te drijven. En Traoré wist een schitterende dribbel niet af te werken. Maar voor rust was het dan toch raak. David Neres, de Braziliaan die in januari gehaald werd en zijn eerste basisplaats vierde, en trapte een voorzet van Ziyech in doel.

Ook in de tweede helft bleef Ajax baas. Zowel Ziyech als Kluivert waren er dichtbij om het helemaal te beslissen. En Jones had een prima save nodig na een kopbal van Sanchez. Maar in de absolute slotfase werd het via Kramer nog 2-1, maar verder kwamen ze niet. De thuisploeg was gewoon de betere en staat nu op drie punten van Feyenoord, PSV volgt op vijf punten van de leider.

02/04/2017 12:30Vitesse - NEC2-1
02/04/2017 14:30ADO Den Haag - Roda JC Kerkrade4-1
02/04/2017 14:30Ajax - Feyenoord2-1
02/04/2017 16:45FC Twente - Go Ahead Eagles1-2