Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Opnieuw een stunt van formaat in play-off 2: Benson en Lierse dompelen zwak Standard in diepe rouw
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Lier

Standard opent play-off 2 met een nederlaag op het Lisp

Lierse is meer dan uitstekend aan het avontuur in play-off 2 begonnen. De Pallieters stuurden Standard zonder punten richting Luik na een matige pot voetbal en een pareltje van Manuel Benson.

Standard wist wat er te doen stond als ze volgend jaar in Luik Europees voetbal wilden spelen. Winst was een must, maar het was de thuisploeg die na een aarzelende start na het kwartier op voorsprong kwam. Benson leek eerst te lang met de bal te lopen, maar deed dan iets knap.

De winger sneed dan toch goed naar binnen en liet Gillet kansloos met een mooie krul in de bovenhoek. Standard kon daar het eerste halfuur weinig tegenover zetten, behalve een veelvoud aan slordige passes. Sa dribbelde zich een weg door de Lierse verdediging, maar kon niet afdrukken.

Edmilson was dan weer te onzuiver in zijn laatste pass. Een kwartier voor de pauze dribbelde die laatste zich dan toch een weg door de verdediging van de Pallieters. Edmilson kwam alleen voor Vanhamel, maar die hield met een prima reflex zijn netten schoon. De Rouches leken dan toch ontwaakt te zijn.

Belfodil kwam enkele centimeters tekort om de voorzet van Fai binnen te koppen, de plaatsbal van Sa ging niet zo ver naast het doel van Vanhamel. Lierse mocht toch wel verrassend met een 1-0 voorsprong naar de kleedkamers.

Meteen na de pauze lag het spel enkele minuten stil. Raman werd met een brancard van het veld gedragen en met Jonathan Legear kwam er nieuw bloed op het veld. Maar ook in het openingskwartier van de tweede helft kwam Standard nauwelijks aan kansen.

De tweede helft deed zelfs pijn aan de ogen. Het spel lag meer stil dan dat er effectief gevoetbald werd. Standard kwam nauwelijks aan kansen. De enige wapenfeiten waren een schotje van Legear en een kopbal van Scholz in het zijnet. Aan de overkant knalde De Belder vanuit een scherpe hoek voorlangs.

De supporters van Standard riepen om het ontslag van coach Jankovic en lieten zich niet meer horen. Standard kwam nog nauwelijks aan kansen. Het was daarentegen Benson die bijna zijn tweede van de avond maakte. Gillet stond echter pal met een knappe redding.

De Luikenaars kregen zes extra minuten om de situatie om te keren, maar ook dat baatte niet. Vanhamel hield Legear met twee mooie reflexen van de gelijkmaker.

Lierse hield stand en diende de bezoekers uit Luik zo een mokerslag van formaat toe. Bovendien is het voor de Pallieters een geweldige opkikker na het missen van de promotie naar 1A.