Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Slordig Gent bijt tanden stuk op stevig Oostende en zit zondag nagelbijtend in de zetel
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent

AA Gent raakt niet verder dan 1-1 tegen KV Oostende

AA Gent is er niet in geslaagd om extra druk te zetten op de topper van zondag. De Buffalo's kwamen in eigen huis niet verder dan een

De eerste twintig minuten van AA Gent-Oostende was wellicht van het beste voetbal dat we in play-off 1 al te zien kregen. Zowel de thuisploeg als de bezoekers gingen er volledig voor. Bij Gent overigens geen Kalu en Coulibaly, zij zaten op de bank. Dejaegere en Perbet mochten starten van Vanhaezebrouck, die ook teruggreep naar drie achterin.

Sterke Proto

De enige wijziging bij Oostende, naast de vervanging van de geblesseerde Capon door Antunes, was Bossaerts, hij kreeg de voorkeur op Rozehnal. Zoals gezegd kregen we een open wedstrijd met heel wat kansen. Proto was in de beginfase wakker en dat moest ook. Perbet kon vrij inkoppen, Mitrovic idem dito op corner en Milicevic probeerde het met een vrije trap.

Proto ranselde alles uit zijn doel, of in het geval van Mitrovic tegen de paal. Aan de overkant probeerde Oostende vooral snedig uit te breken en werd ook Kalinic aan het werk gesteld. Grotendeels vanop afstand, waar hij niet altijd even klemvast bleek. Toen hij een bal in de voeten van een tegenstander duwde, kon hij hem enkel met een mirakel opnieuw te pakken krijgen.

Berrier doet het

Na dat furieuze begin, ging het in het laatste kwartier wat liggen, 0-0 bij de rust. Alles zou na de koffie moeten gebeuren. Gent kreeg enkele uitstekende kansen via Milicevic en vooral Perbet. De Fransman miste voor een haast leeg doel en werd niet snel daarna gewisseld voor Coulibaly.

Als een donderslag bij heldere hemel, zo moet wat er drie minuten later gebeurde ongeveer bij de Gent-spelers aangevoeld hebben. Na een waarschuwing van Musona kreeg Berrier de bal van Canesin perfect in de loop. Een harde knal via de lat binnen was het resultaat. De Kustboys door het dolle heen, Gent voelde de titelkansen al door de vingers glippen.

Daarbovenop blesseerde met Dejaegere en Esiti zich in de minuten daarna. Kalu kwam die eerste vervangen en zijn eerste balcontact was meteen raak. Wie anders dan Yuya Kubo tikte de bal voorbij Proto in doel. Met zijn zevende goal in elf wedstrijden maakte de Japanner sinds de winterstop al een enorm belangrijke bijdrage.

Alweer Kubo

Gent duwde door, een overwinning was immers broodnodig om de druk op Anderlecht te houden, maar KV Oostende kwam ná dat Gentse doelpunt amper in de problemen. AA Gent had het door de vele gemiste kansen vooral aan zichzelf te danken en moet bang afwachten wat Club Brugge in Anderlecht doet.