Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Waasland-Beveren veegt eindelijk de nul weg in PO2, Lierse betaalt net als vorige week leergeld
Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Lier

Waasland-Beveren graait de volle buit mee bij Lierse

Na vier speeldagen is het Waasland-Beveren eindelijk gelukt om de nul van de tabellen te wissen. Op bezoek bij Lierse liepen de Waaslanders opnieuw tegen een achterstand aan, maar in een sterke tweede helft trof het drie keer raak.

Hoe verder in play-off 2, hoe minder volk er komt kijken. Ook op het Lisp daagde er nauwelijks volk op voor de komst van de Leeuwen. De partij had in de beginminuten dan ook weinig om het lijf. Cedomir Janevski wisselde zijn ploeg op vier posities, bij de thuisploeg liep Manuel Benson opnieuw tussen de lijnen.

Goblet grabbelt ernaast

Het goudhaantje was de enige die tijdens een slaapverwekkende studieronde nog wat schwung in de match probeerde te brengen. Toen de winger halverwege de eerste periode een vrijschop voor zijn rekening nam, hing de 1-0 tegen de touwen. De Pallieters kenden een serieuze dosis geluk, want Merveille Goblet flaterde erop los. Niet de eerste misser van de Waaslandse goalie dit seizoen.

De bezoekers stelden er bitter weinig tegenover. Pas diep in de eerste helft volgde een volwaardige kans. Alessandro Cerigioni, die een patent heeft op knappe goals, haalde uit. Zijn volley vloog een meter over de kooi van Mike Vanhamel.

Knotsgek scoreverloop

De tweede helft opende even kabbelend als de eerste, maar in minuut 51 hing de gelijkmaker wel in het net. Ibrahima Seck klom het hoogst en knikte richting de verste hoek. De derde seizoenstreffer voor de 27-jarige Senegalees. Lierse nam het heft weer in handen, maar kreeg een koude douche. Bij een snedige Beverse aanval scoorde Aleksandar Boljevic met een overhoeks schot de 1-2.

Het laatste kwart kregen we suspense. Goblet maakte zijn desastreuze avond nog wat erger door met een roekeloze tussenkomst een penalty weg te geven. Anas Tahiri faalde niet en scoorde voor de tweede week op rij. Lang stond de 2-2 niet op het bord, want nog geen minuut later profiteerde Zinho Gano van mistasten achterin: 2-3.

Aan de score veranderde vervolgens niets meer, en zo heeft Waasland-Beveren zijn eerste driepunter van de play-offs beet. Lierse betaalde net als vorige week op bezoek bij STVV leergeld in deze nacompetitie met de grote jongens.