Lokeren zet Roeselare gemakkelijk opzij en pakt eerste PO2-zege
Cédric De Volder
Cédric De Volder vanuit Lokeren

Sporting Lokeren 2 - 1 KSV Roeselare

Sporting Lokeren heeft de eerste driepunter van play-off 2 beet. De Waaslanders wonnen eenvoudig met 2-1 van een onmondig KSV Roeselare, al zorgde een betwistbaar doelpunt nog even voor spanning.

De opdracht was duidelijk voor Sporting Lokeren én KSV Roeselare: een eerste PO2-overwinning en wegsluipen uit kelder van het klassement in groep B. Enkel de thuisploeg had dat echter goed begrepen.

Gehavende bezoekers

Al moet het gezegd: de bezoekers begonnen enigszins gehavend aan de partij. Geen Baptiste Schmisser, geen Lukas Van Eenoo en op de koop toe viel ook François Kompany tijdens de opwarming nog uit.

Lokeren was de enige ploeg die - goed was het allemaal niet - het spel probeerde te maken. De thuisploeg had de wedstrijd aan de rust eigenlijk al binnen. Mijat Maric opende de score en Tom De Sutter volgde het voorbeeld van de aanvoerder: 2-0.

Wij willen voetbal zien!

Fans KSV Roeselare

Ook in de tweede helft eenzelfde spelbeeld. Lokeren domineerde zonder zich moe te maken. "Wij willen voetbal zien", weerklonk dan ook uit het vak van de - zouden het er twintig geweest zijn? - meegereisde Roeselare-fans.

Buitenspel? Ja, nee,...

Uit het niets werd het dan toch een beetje spannend. Davy Brouwers tikte het leer voorbij Davino Verhulst. De lijnrechter stak de vlag in de hoogte, maar werd overruled door scheidsrechter Wesley Alen. Vreemde fase, maar desalniettemin 2-1.

De score onderging geen wijzigingen meer in de slotfase. Lokeren maakt zo een sprongetje in het klassement. Voor Roeselare wordt stilaan een droef verhaal...