Stadion: Jan Breydel
Club Brugge leeft nog! Izquierdo wijst blauw-zwart de weg en zorgt voor eerste zege in play-offs
Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Brugge

Club Brugge wint met 3-1 van KV Oostende en heeft eerste zege in play-off 1 beet

Club Brugge heeft zijn eerste overwinning in play-off 1 beet. Een flink gewijzigd blauw-zwart herpakte zich na een pijnlijke nederlaag in en tegen Anderlecht met een mooie overwinning tegen KV Oostende. José Izquierdo was met twee doelpunten de uitblinker.

Michel Preud’homme hield woord en ging met de grove borstel door zijn basisopstelling. Van Rhijn, Engels, Limbombe, Wesley en de geschorste Vormer maakten plaats voor Palacios, Poulain, Rotariu, Vossen en Claudemir. In principe viel ook Vanaken naast de ploeg, maar die moest inspringen omdat Refaelov in extremis verstek gaf voor de partij.

Club Brugge vatte de wedstrijd met goede intenties aan. José Izquierdo kreeg zijn Gouden Schoen en de regerende kampioen was vastbesloten om deze play-offs toch nog wat glans te geven. Blauw-zwart was bedrijviger dan KV Oostende, maar voorzichtige aanvalsgolven maakten Proto en co niet bang.

Koude douche voor Club Brugge

Integendeel, het eerste doelpunt viel plots aan de overkant. Butelle bleef staan bij een voorzet, Berrier knikte de bal terug voor doel en daar deed Dimata de rest. 0-1 en een ijskoude douche voor de ploeg van Preud’homme. Niemand had het zien aankomen.

Twee doelpunten... in één minuut!

Club was echter niet van slag en ging onmiddellijk op zoek naar de gelijkmaker. De thuisploeg probeerde de bezoekers onder druk te zetten, maar dat lukte niet altijd even goed. Rond het halfuur was het, na enkele halve kansen, toch prijs.

Eerst trapte Rotariu nog op Proto, maar in de herneming joeg Vossen de bal toch tegen de touwen. Geen tijd om te juichen. Vossen ging de bal halen en legde die op de middenstip. Niet zomaar. Neen, Club zette KVO direct onder druk en via Izquierdo stond het minder dan een minuut later al 2-1. Een dolle minuut en Club op voorsprong.

Blessures voor De Bock en Proto

Op slag van rust moest De Bock na een stevige botsing met twee Oostende-spelers vervangen worden. Hij greep naar het hoofd en de medische staf van Club wilde geen enkel risico nemen. Cools mocht zo zijn opwachting maken.

Ook aan het begin van de tweede helft een noodgedwongen wissel, maar dan langs de andere kant. Proto ondervond hinder van een contact met Izquierdo. De doelman van KVO begon nog wel aan de tweede helft, maar merkte geen beterschap. Hij kreeg minutenlang verzorging, maar werd dan vervangen door Dutoit. Het Brugse publiek beleefde plezier op de tonen van “Proto kan niet mee, olé, olé.”

Izquierdo doet het, Club wint ein-de-lijk nog eens

Club wilde niet meer in de problemen komen en de wedstrijd daarom in een definitieve plooi leggen. Blauw-zwart kreeg enkele goede kansen, maar het was wachten tot twintig minuten voor tijd vooraleer de match op slot kon. Vanuit een scherpe hoek schoot Izquierdo - nog niet op Gouden Schoenniveau, maar af en toe flitsend - de 3-1 tegen de touwen.

De thuisploeg kreeg nog enkele kansen om de voorsprong uit te diepen, terwijl ook Oostende nog een aantal keer kwam piepen. Toch veranderde er niets meer aan de stand. Na vier wedstrijden zonder overwinning (in de play-offs, nvdr.), heeft Club Brugge ein-de-lijk zijn eerste overwinning beet. Het zal de Brugse burger weer wat moed geven. Al is het natuurlijk zaak om te bevestigen.