Datum: 01/05/2017 18:00
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Jan Breydel
Ref Boucaut eist opnieuw een hoofdrol op, maar Club Brugge kroont zich toch tot winnaar van het weekend
Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Brugge

Club Brugge zet tegen Zulte Waregem achterstand om in zege en springt over Gent naar tweede plaats

Club Brugge is bijna terug in business. De regerende kampioen zette maandagavond tegen Zulte Waregem een 0-1-achterstand om in een overwinning en legde bij momenten prima voetbal op de grasmat in het Jan Breydelstadion. Club wordt zo tweede op vier punten van leider Anderlecht.

Club Brugge vatte de wedstrijd prima aan. Zelfs op de dag van de arbeid zagen we veel inzet, werklust, overgave en voetbal van goede makelij. Toch kreeg Club na amper zes minuten al een doelpunt tegen. Eerst werd een doelpunt van Hamalainen nog afgekeurd nadat Gueye in dezelfde fase een duwfout maakte, maar niet veel later was het wél raak.

0-1 komt veel te makkelijk tot stand

Bij een corner mocht Derijck veel te makkelijk koppen en ging Butelle vervolgens niet vrijuit. De goalie van blauw-zwart duwde de bal tegen de paal, maar het kleinood ging vervolgens toch over de doellijn: 0-1.

Er hing voor aanvang van de partij nochtans enorm veel elektriciteit in de lucht op Jan Breydel, maar na amper een paar minuten was er dus al sprake van een stroompanne. De Brugse elektriciens stroopten de mouwen op en gingen meteen aan de slag om de voorsprong van Essevee uit te wissen.

Vanaken en Rotariu zorgen voor ommekeer

Onder aanvoer van een geweldige Vanaken duwde de thuisploeg Zulte Waregem ver terug. Vanaken strooide met passjes, maar toch was het hij zelf die bij een prima pass van Vossen de gelijkmaker op het scorebord zette: 1-1.

Izquierdo liet twee prima kansen onbenut, Boucaut weigerde de bal op de stip te leggen na een fout op Vanaken, maar uiteindelijk zorgde Rotariu met een knappe plaatsbal voor de verdiende 2-1. En toch kwam Club op slag van rust nog goed weg wanneer Butelle onder een hoge bal doorging. De bal ging tegen de touwen, maar Boucaut zag een duwfout van Dalsgaard op de doelman en dus ging het feestje opnieuw door.

Dalsgaard ontsnapt aan rood

Na de pauze was de wedstrijd iets meer in evenwicht. Blauw-zwart bleef de beste ploeg, maar grote kansen zoals voor rust bleven ná rust uit. Dalsgaard ontsnapte na een veel te drieste tackle – sprongetje en twee voeten vooruit – aan het adres van Vormer aan rood. En Boucaut? Die liet gewoon doorspelen.

Het tempo én het niveau lagen in de tweede helft veel lager dan tijdens de eerste 45 minuten. Bij Club was het hinken op twee gedachten. Enerzijds vond blauw-zwart die 2-1-tussenstand best wel oké, anderzijds wilde het zijn fans graag nog op een extra doelpunt trakteren. Doelpunten noteerden we niet meer, leuke momenten wel: het Brugse publiek begon ref Boucaut toe te zingen (Allez Boucaut, Allez Boucat,...) en Club-youngster Ahmed Touba maakte zijn debuut.

Tweede op vier punten van Anderlecht

Door deze zege springt Club Brugge in het klassement over AA Gent naar de tweede plaats. Blauw-zwart telt met nog vier wedstrijden te gaan vier punten minder dan leider Anderlecht. Het worden zo mogelijk toch nog spannende weken in play-off 1.