Lokeren schiet laat wakker, maar zet onder aanvoer van uitblinker Persoons scheve situatie recht tegen Moeskroen

Sporting Lokeren schiet laat wakker, maar zet onder aanvoer van sterke Koen Persoons scheve situatie recht tegen Moeskroen

Sporting Lokeren en Moeskroen hebben er zaterdagavond al bij al een fijne eindeseizoenswedstrijd van gemaakt. De Waaslanders lieten zich in de aanvangsfase ringeloren, maar knokten na de pauze sterk terug - en dat vooral onder aanvoer van een sterke Koen Persoons.

In play-off 2 staat er voor ploegen als – met alle respect – Sporting Lokeren en Moeskroen niet veel meer op het spel. Dan kan het twee kanten op: ofwel krijg je een fletse pot voetbal, ofwel krijg je twee ploegen die er met open vizier tegenaan gaan. Zaterdagavond werd het op Daknam dat tweede.

Lokeren niet wakker, Moeskroen profiteert optimaal

In de eerste helft gaf Lokeren – dat wel wilde, maar niet leek te kunnen – niet thuis en daar profiteerden de bezoekers uit Moeskroen gretig van. Na zes minuten maakte Nkaka een fraai doelpunt van op grote afstand, een kwartier later zette Kabasele een strafschop om nadat Verhulst Stojanovic tegen de grond had gewerkt.

0-2 achter in eigen huis en ga er dan maar eens achter staan in zo’n eindeseizoenswedstrijd. Dat het voor rust niet meer zou lukken, hadden we al snel in de mot. Maar credits voor Runar Kristinsson, die wél nog wilde winnen en aan het begin van de tweede helft een signaal gaf aan zijn mannen.

Uitblinker Persoons en invaller Miric zorgen voor punt

Miric en Monsecour kwamen Ofkir en Ninaj vervangen en plots draaide het veel beter bij de thuisploeg. Miric stuitte eerst nog op Defourny, maar luttele minuten later had de keeper van Moeskroen geen verhaal tegen een goed geplaatste kopbal van Persoons en stond het 1-2.

Lokeren drong aan en de bezoekers lieten na rust te vaak na om te voetballen. Twintig minuten voor tijd kreeg de ploeg van Kristinsson loon naar werken. Persoons – de beste man op het veld bij de thuisploeg – gooide de bal voor doel en daar kopte Miric de bal via de handen van Defourny binnen: 2-2 en alles te herdoen voor Moeskroen.

Bij Lokeren werden ze gewaar dat er zo mogelijk nog een overwinning in zat. De thuisploeg rook bloed en ging in de slotfase op zoek naar een derde goal. Maar die derde goal viel niet meer en zo eindigde de partij in een 2-2-gelijkspel. Lokeren blijft tweede in zijn poule, Moeskroen vierde.