belBelgië
nedNederland
0-1
27' Sherida Spitse (pen)
Aernout Van Lindt en Manuel Gonzalez vanuit Tilburg, Nederland

De Belgian Red Flames zijn er niet in geslaagd om de kwartfinales van het EK te bereiken. Tegen de Oranje Leeuwinnen was het niet bij machte om broodnodige winst te pakken. 94 minuten lang streden ze wel als ... Leeuwinnen. Maar dat was dus onvoldoende, met dank aan de Denen.

4300 Belgische fans moesten in een uitverkocht WIllem II-stadion de Nederlandse overmacht het hoofd proberen te bieden, maar dat deden ze al bij al makkelijk. De Flames hebben misschien wel de beste fans ter wereld, iets wat ook het nodige vertrouwen moest schenken aan de speelsters op het veld.

Die begonnen erg vurig aan de wedstrijd. Stevig in balbezit en meteen vol naar voren. Het leverde wel geen grote kansen, laat staan doelpunten op. Een vreselijke botsing tussen Coutereels en Dekker legde het spel een tijdje stil, daarna kwamen de Nederlanders meteen veel beter in de match.

Na een strafschopfout van Coutereels op Groenen zette Spitse de 0-1 op het bord. Omdat de Noren ondertussen ook al op achterstand stonden tegen Denemarken, werd het een erg lastige bedoening plots voor de Flames.

De tweede helft ging Ives Serneels alles of niets spelen. Met Vanmechelen, Coryn en Daniëls in de ploeg ging hij wel erg aanvallend spelen. Het zorgde voor ruimte op de counter voor de Leeuwinnen, maar ook wat meer druk op de bal.

Een perfecte lob van Tessa Wullaert over een achteruitlopende van Veenendaal zorgde even voor flink wat hoop in Belgische rangen, maar vijf minuutjes later week een bal van Martens af op Jaques en stond de 1-2 op het scorebord.

Brute, brute pech. Maar al bij al wel een verdiende overwinning voor de Oranje Leeuwinnen, al lieten ook de Belgen opnieuw zien wat een groot strijdershart ze hebben. Voor de kwartfinales was het niet voldoende, maar zieltjes hebben ze zeker gewonnen.