Robby Morren
Robby Morren vanuit Genk

KRC Genk pakt eerste thuisoverwinning tegen KV Mechelen

Racing Genk heeft zaterdagavond zijn eerste thuisoverwinning van het seizoen geboekt en pakt zo drie broodnodige punten om een dramatisch seizoensbegin te vermijden. De (video)ref eiste een belangrijke rol op.

Beide coaches stonden al op deze vijfde speeldag onder druk en sleutelden aan hun elftal. Zo was er bij Genk een basisplaats voor Pozuelo waardoor Schrijvers de plaats van de geblesseerde Trossard innam, Uronen nam zijn plaats op linksback opnieuw in en Ingvartsen hield Samatta op de bank. Bij Mechelen bracht Ferrera Vitas en Filipovic aan de aftrap.

Genk begon met fris en aanvallend voetbal aan de partij, de bezoekers zetten daar een stevige organisatie tegenover. Ingvartsen liet bij zijn eerste basisplaats meteen zien dat hij kwaliteiten heeft. Hij kwam met een individuele actie het dichtst bij een doelpunt, maar zijn poging werd voor de lijn gekeerd. Als hij zich in die fase had laten vallen na contact met Rits, had de bal altijd op de stip gemoeten.

KV Mechelen schuwde de risico’s, maar kwam toch twee keer dicht bij de openingstreffer. Een eerste keer toen een pegel van Schoofs afweek op Brabec. Doelman Vukovic op het verkeerde been, maar de bal ging net over. Wat later verknalde Drazic een unieke kopkans.

Met nog dik 5 minuten op de klok voor het rustsignaal kwam de Spaanse klasse van Pozuelo boven. Vanop een toch wel behoorlijke afstand plaatste hij het leer perfect in de verste hoek voorbij Coosemans. Ingvartsen 2 geweldige kansen om de score te verdubbelen, maar miste. 1-0 was de ruststand.

Pozuelo scoorde de 1-0 met een enig mooie plaatsbal

Strafschop… of toch niet dankzij de videoref

Heel veel viel er in de tweede helft niet te noteren, tot een kwartier voor tijd. Rits ging in duel met Ingvartsen in de grote rechthoek. De aanvaller ging neer na het contact en Smet wees gedecideerd naar de stip. Genk maakte zich klaar om de penalty te trappen, maar na overleg met de videoref ging Smet de fase op het scherm bekijken en kwam hij terug op zijn beslissing. Geen strafschop dus.

Rood voor Buffel en 6 minuten extra

KV Mechelen probeerde nog wel in het slotkwartier, maar het was toch vooral Genk dat nog gebruik kon maken van de ruimte achterin bij de bezoekers. In het slot pakte Buffel nog een tweede gele kaart en moest Genk nog enkele minuten met 10 standhouden. Het bleef 1-0 ondanks nog een gigantische kans voor Samatta.