Datum: 05/10/2017 18:00
Competitie: WK Kwalificatie (Europa)
Speeldag: Speeldag 9
Lewandowski gaat ruim voorbij Lokeren-icoon en schiet Polen (zo goed als zeker) naar WK

Robert Lewandowski scoorde drie keer tegen Armenië en is topschutter aller tijden van Polen

Het is en blijft een fenomeen. Robert Lewandowski scoort altijd en overal en staat nu ook in de geschiedenisboeken van zijn vaderland Polen. De spits van Bayern München scoorde twee keer in de beslissende WK-kwalificatiematch tegen Armenië, goed voor een record.

Lewandowski is met zijn twee goals Wlodzimierz Lubanski, de legendarische spits van Lokeren, voorbijgestoken. Lubanski maakte van 1975 tot 1982 grote naam bij Lokeren. Hij scoorde er 82 goals. Maar in zijn interlandcarrière maakte hij er ook nog eens 48.

Lewandowski stond voor de match tegen Armenië op 47, maar nog voor de rust ging hij voorbij Lubanski nadat Grosicki de score had geopend. Daarna was het Lewandowski-time. Zijn tweede was trouwens een bijzonder knappe vrije trap. 0-3 na 25 minuten en match gespeeld. Al kwam Armenië nog voor rust op 1-3. Blaszcykowski, nogmaals Lewandowski en Wolski maakten het na de rust echter helemaal af.

Door de zege is Polen zeker van het WK. Met 22 punten punten en 6 punten voorsprong op Montenegro mogen ze hun tickets voor Rusland quasi boeken. Als Montenegro straks punten laat liggen, is het zover.

05/10/2017 18:00Azerbeidzjan - Tsjechië1-2
05/10/2017 18:00Armenië - Polen1-6
05/10/2017 20:45Noord-Ierland - Duitsland1-3
05/10/2017 20:45San Marino - Noorwegen0-8
05/10/2017 20:45Montenegro - Denemarken0-1
05/10/2017 20:45Roemenië - Kazachstan3-1
05/10/2017 20:45Engeland - Slovenië1-0
05/10/2017 20:45Malta - Litouwen1-1