Datum: 23/11/2017 19:00
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Stade Municipal du Ray
Zulte Waregem mag Europese overwintering vergeten na nederlaag tegen Balotelli en co

Zulte Waregem verliest met 3-1 van Nice

Zulte Waregem is er niet in geslaagd om voor een verrassing te zorgen tegen Nice. Na een dubbele achterstand bij de rust lukte het de Belgische ploeg niet meer om deze om te buigen.

Zulte Waregem heeft de match tegen Nice niet kunnen winnen. De match kon niet slechter beginnen voor Zulte dat al na 5 minuten een penalty tegenkreeg die werd omgezet door Balotelli. Daarna was de controle voor Nice en na een sublieme aanval rond het halfuur wist het opnieuw via Balotelli de score te verdubbelen.

Zulte Waregem weert zich

De mannen van Francky Dury kwamen sterk uit de kleedkamers en met Leya Iseka kreeg Zulte enkele goede mogelijkheden op de aansluitingstreffer. Na een prachtige vrije trap van Hamalainen was er eventjes terug wat hoop, maar die was van korte duur. Tameze kon zomaar door de verdediging van Zulte lopen en knalde de 3-1 binnen.

Zulte Waregem kijkt dus tegen een nederlaag aan, wat wil zeggen dat Europees overwinteren niet meer mogelijk is. Alle Belgische hoop in Europa ligt nu bij Anderlecht.