Een binnenkomer van formaat: Bob Peeters leidt Westerlo naar een nieuwe zege, OHL doet alweer een slechte zaak
Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Westerlo

Westerlo klopt OHL met 1-0

Bob Peeters is zijn tweede periode bij KVC Westerlo begonnen met een overwinning. Een doelpunt van topschutter Jens Naessens bleek voldoende om OHL puntenloos huiswaarts te sturen. Opnieuw een slechte zaak voor de Leuvenaars in de strijd om de tweede periodetitel

Peeters wisselde zijn basisploeg op twee posities. Junior Oto'o en Daan Heymans ruimden plaats voor Jordy Peffer en Benji De Ceulaer. Bij OHL stond Yannick Aguemon ondanks de voetblessure die hij donderdag opliep verrassend tussen de lijnen.

Van Hout met meer geluk dan kunde

De studieronde duurde tot minuut 18. Mathieu Maertens gooide een schijnbaar ongevaarlijke bal in de zestien. Kristof Van Hout verijdelde een bijzonder knullig tegendoelpunt met de hulp van zijn doelkader.

Niet de 0-1, maar wel de 1-0 verscheen op het scorebord. De Ceulaer tikte gemeten door tot bij Jens Naessens. De Westelse topschutter legde zijn zevende van het seizoen proper binnen.

2-0 gaat niet door

De kansen stapelden zich op in het tweede kwart. Dimitri Daeseleire vond de knikker van Aguemon. De Fransman kopte rakelings over doel. Aan de overzijde scoorde Wouter Corstjens de 2-0, maar het feestje bij de thuisfans ging wegens buitenspel terecht niet door.

Westerlo speelde een van zijn betere eerste periodes dit seizoen en bleef gevaarlijk uitbreken. De Ceulaer dwong nog de beste mogelijkheid af. Het schot van de Limburgse spits zoefde nipt naast.

6 op 15

De bezoekers eisten na rust het balbezit op, maar de Kemphanen bleven aanvankelijk voor de beste kansen zorgen. Een kopbal van De Ceulaer werd van de lijn gehaald. Niet veel later pareerde Nick Gillekens een hard schot van diezelfde man.

Nigel Pearson probeerde de bakens te verzetten met drie wissels. Vijf minuten voor tijd kwam OHL dicht bij de gelijkmaker, maar Wouter Corstjens stond zijn doelwachter bij op de lijn. De 1-0 van de eerste helft bleef op het bord staan, en dus konden de Kempenaars hun zorgen even vergeten. Met een 6 op 15 zetten de Leuvenaars geen cijfers neer om de tweede periodetitel te ambiëren.