Datum: 12/12/2017 20:45
Competitie: Beker van België
Speeldag: Kwart Finales
Stadion: Diaz Arena
Sterk Standard temt zwarte beest Oostende, al zal er nog nagekaart worden over die ene penaltyfase

Standard pakt de overwinning in Oostende en gaat naar halve finales Beker van België na goals van Sa, Marin en Emond

Standard zit bij de laatste vier in de Beker van België. Het klopte daarvoor zijn zwarte beest KV Oostende met duidelijke cijfers. De thuisploeg was nochtans op voorsprong geklommen, een niet-gefloten strafschop zorgde voor de ommekeer.

• Flink wat nieuwe namen bij Oostende en Standard, twee teams die moeten in de Beker
  • Oostende start furieus en komt op voorsprong
  • Niet-gefloten penalty is omslagpunt, Sa maakt gelijk
  • Standard heer en meester na de koffie én naar de halve finales

KV Oostende en Standard hadden zich beiden meer voorgesteld van dit seizoen. De Rouches gaan het nog knap lastig krijgen om play-off 1 te halen, voor de Kustboys lijkt dat al een al te verre droom. Maar beide teams spelen de laatste maand wel goed voetbal en de Beker van België is en blijft de kortste weg naar Europa.

De oefenmeesters roteerden wel wat, met onder meer Gillet en Vanhamel in doel. Bij Oostende kwamen Tomasevic en Akpala in de basis, terwijl de Luikenaars het deden met Ndongala, Emond en Fai. Wel op post: Marc Coucke. Kon hij de Oostendenaars na ziekte opnieuw een keertje geluk brengen?

Geen penalty na hands

Het leek er alvast op, want de thuisploeg schoot furieus uit de startblokken. Al zeven wedstrijden hadden ze niet verloren van de Luikenaars, een reeks die ze graag wilden vasthouden. En na een kwartier kwamen de Kustboys verdiend op voorsprong, nadat Siani met een gemeten pass Zivkovic alleen voor Gillet had gebracht.

Koud kunstje voor de Nederlander in een bijzonder koude Versluys Arena, al viel er over de grasmat allerminst te klagen. Wie wél te klagen had, was Brecht Capon en bij uitbreiding heel de kustgemeente. Een voorzet van de Oostendenaar ging tegen de arm van Pocognoli. Visser stond er als vijfde man erg dichtbij, maar gaf geen signaal aan arbiter Smet.

Het begin van de ommekeer, want de Rouches scoorden nauwelijks een minuut later al de gelijkmaker. Orlando Sa klom het hoogst op een voorzet van Agbo en knikte de 1-1 naast Vanhamel binnen, meteen ook de ruststand.

Standard erop en erover

Na de pauze kwamen de bezoekers het felst uit de kleedkamers en dat leverde meteen op, een beauty van Marin vanop zowat 25 meter. Oostende was aangeslagen, probeerde nog de bakens te verzetten met ook nog Canesin en Gano tussen de lijnen, maar het was Emond die tien minuten voor tijd de boeken dicht deed.

Gano milderde nog in de blessuretijd, maar verder kwam KVO niet meer. Standard gaat zo naar de halve finales van de Beker van België, tot groot jolijt van de afgereisde Luikse supporters. Voor de Kustboys lijkt het nieuwe seizoen erg grijs te gaan worden. Al had het dus ook anders kunnen lopen.