Stadion: Luminus Arena
Genk stoot door na doldwaze en uitgeregende kwartfinale
Robby Morren
Robby Morren vanuit Genk

Racing Genk heeft zich na een spektakelstuk geplaatst voor de halve finale van de Beker van België. Op een quasi onbespeelbaar veld stond het na 120 minuten 3-3. In de penaltyreeks trok Genk aan het langste eind.

Bij Genk wijzigde interim-coach Jos Daerden het team op enkele plaatsen. Zo waren er basisplaatsen voor Nastic, Maehle, Trossard en Ingvartsen. Bij Waasland-Beveren bracht Clement Boljevic en Caufriez.

KRC Genk leek tijdens het openingskwartier als herboren. Na amper 12 minuten had Davy Roef zich al 2 keer moeten omdraaien. Malinovksyi plaatste de openingstreffer loepzuiver in de kruising, Trossard profiteerde van een foute pass van Angban en legde de 2-0 in het mandje.

Pech voor Trossard

Na een halfuurtje ging Leandro Trossard op de grasmat zitten. Hij kon niet verder. Wat een pech voor de jonge flankaanvaller die net zijn eerste basisstek aan het bekronen was met een goal en een assist na maanden blessureleed.

Een tiental minuten later kregen we opnieuw een wedstrijd toen Waasland-Beveren, met een gelukje, de aansluitingstreffer scoorde. Nastic kopte de bal richting eigen doel, Vukovic duwde in eigen doel, Pozuelo was net te laat om de bal voor de lijn te keren.

Leandro Trossard moest na een halfuurtje geblesseerd naar de kant.

Op slag van rust was de Genkse blitzstart volledig uitgewist na een mooie counter van de bezoekers. Thelin met de uitstekende pass, Morioka rondde perfect af. (2-2)

Waterballet

Na de pauze regende het werkelijk pijpenstelen in de Luminus Arena. In de eerste helft was het veld perfect bespeelbaar, het tweede bedrijf viel volledig in het water. Voetballen was onmogelijk, de bal bleef voortdurend steken en spelers vielen als vliegen.

Veel doelkansen vielen er dan ook niet te noteren, maar tien minuten voor affluiten had Genk wel een strafschop moeten krijgen toen Jans de bal duidelijk met de hand beroerde. De beste mogelijkheden waren voor de thuisploeg.

In het slot beging Camacho de fout op Malinovskyi. Camacho kreeg een tweede geel karton en de Genkse middenvelder trapte de vrijschop heerlijk binnen. In de allerlaatste seconden trapte Myny de gelijkmaker overhoeks binnen!

De druk kwam tijdens de verlengingen wel van Genk met een man meer, maar de bezoekers kenden wel heel veel pech toen een bal van Myny net voor de doellijn in het water bleef steken. De slordigheden stapelden zich op en strafschoppen moesten de winnaar bepalen. Daarin toonde Genk zich de sterkste.