Stadion: Regenboogstadion

Uitgekookt Antwerp duwt Zulte Waregem nog wat dieper in de put en wordt vierde in de stand

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt en Dirk Pieters vanuit Waregem

Antwerp heeft er opnieuw drie punten bij in de Jupiler Pro League en zal zo ook met Nieuwjaar zeker in de top-6 staan. Het won bij Zulte Waregem, waar de crisis stilaan groot is. Al waren er misschien kiemen van beterschap.

Zulte Waregem pakte vorige week dan wel een puntje bij STVV, Francky Dury kon met 4 op 30 natuurlijk allerminst tevreden zijn. Voor het eerst sinds lang kon hij wel opnieuw een beroep doen op Peter Olayinka, een speler die de voorbije wedstrijden vaak gemist werd.

Snelle voorsprong Antwerp

Maar ook met de Nigeriaan tussen de lijnen moest Essevee opnieuw ondergaan wat het dit seizoen al zovaak tegenkwam in thuiswedstrijden: een vroege achterstand. Hairemans kon vanop de stip snel de 0-1 maken na een fout van Heylen op Ardaiz.

Scheidsrechter Wouters was daarmee meteen de Kop-van-Jut bij het thuispubliek, maar het kon in die eerste 45 minuten niet afleiden van het slechte spel dat de thuisploeg bijwijlen afleverde. Na balverlies van De Sart kon Antwerp daarvan ook profiteren: 0-2 via Ardaiz.

Daarmee lag de wedstrijd al in de eerste helft schijnbaar in een beslissende plooi, want Antwerp toonde daarna opnieuw dat het een voorsprong goed kan verdedigen - al hielpen de slordigheden van de thuisploeg ook niet echt natuurlijk.

Pompen, niet verzuipen

Antwerp kreeg nog een - onterechte - strafschop ... en miste die vervolgens ook, waardoor de tweede helft toch nog wat spanning opleverde. Zeker nadat de opgerukte De fauw voor de aansluitingstreffer had gezorgd.

Essevee ging er nog eens vol achter staan en kreeg nog wel wat kansen om er meer van te maken. Dury had bij de pauze al voor een viermansdefensie gekozen en dat rendeerde beter dan wat er voor de rust te zien was aan de Gaverbeek.

De gelijkmaker? Die viel echter niet meer. Antwerp pompte, maar verzoop niet in een regenachtig Waregem. Voor Essevee zo 4 op 33, The Great Old springt over Gent naar de vierde plaats in de stand en staat ook met Nieuwjaar zeker in de top-6.