1-1
Datum: 19/12/2017 20:45
Competitie: League Cup
Speeldag: Kwart Finales
Zonder of met De Bruyne, het is een groot verschil voor Manchester City: strafschoppen moesten uitsluitsel brengen

Manchester City stoot door in de League Cup na verlengingen en strafschoppen

Of de namen nu Kevin De Bruyne en Leroy Sané zijn, of Gabriel Jésus en Yaya Touré, het scheelt blijkbaar een hele slok op een borrel. Pep Guardiola stuurde zijn reserves de wei in tegen Leicester City in de League Cup en dat had niet hetzelfde resultaat als in de competitie...

De Bruyne zat zelfs niet in de selectie, maar Pep Guardiola heeft natuurlijk wel genoeg weelde in zijn kern. Vreemder was dat ook Leicester City een B-elftal het veld opstuurde. Terwijl ze in de competitie pas achtste staan en niet echt in aanmerking komen voor de prijzen.

Maar goed, na een klein halfuur was het Bernardo Silva die de score opende na een splijtende pass van Gündogan. Daarna begon Leicester te drukken, maar verdedigde City - nog steeds zonder Kompany - bijzonder sterk.

In de tweede helft ging het niveau naar beneden en het aantal fouten de lucht in. Het werd zelfs bitsig. Silva had de 0-2 aan de voet, maar liet de kans liggen. En ineens begon Leicester wel in zijn kansen te geloven.

Met nog 20 minuten te spelen maakten Mahrez en Vardy hun entree. En het was bibberen voor de City-verdediging. Diep in de toegevoegde tijd zette Jamie Vardy een penalty om. Twee verlengingen brachten geen uitsluitsel. De strafschoppenreeks deed dat wel. En Vardy miste deze keer, net als Mahrez. Alle twee gepakt door Bravo!

In de andere match die vandaag op het programma stond wist Arsenal het met 1-0 te halen van West Ham na een doelpunt van Welbeck. Arsenal verloor aanvaller Olivier Giroud wel met een blessure.

19/12/2017 20:45Arsenal - West Ham Utd1-0
19/12/2017 20:45Leicester City - Manchester City1-1P